«Το βάζο της ζωής» - Ένα βίντεο που πρέπει όλοι να δείξουμε στα παιδιά μας

 Βάλτε πρώτα τα σημαντικά πράγματα!

Ο ψυχολόγος Mihaly Csikszentmihalyi έχει αναφέρει ότι «λίγα πράγματα είναι πιο στενάχωρα από το να συναντάς ένα άτομο που ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει, αλλά δεν μπορεί να συγκεντρώσει αρκετή ενέργεια για να το κάνει».

Γιατί δεν κάνουμε αυτό που ξέρουμε ότι πρέπει να γίνει; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να συγκεντρωθούμε και να ολοκληρώσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει; Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε υπάρχει άραγε ο τρόπος να «συλλέξουμε αρκετή ενέργεια» για να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία για εμάς, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε;

Σύμφωνα με το psychology today, η αυτοσυγκέντρωση, είναι δυνατή μόνο όταν ένα άτομο έχει σαφείς στόχους, και την ικανότητα να αντιμετωπίζει τους περισπασμούς που μπορεί να τον βγάλουν από τον δρόμο του.

ρυθμοί ζωής τρέχουν ανεξέλεγκτα και επιταχυνόμενα, ειδικά αν είσαι μια εργαζόμενη μητέρα εν έτη 2022. Ο χρόνος μας είναι χωρισμένος (ιδανικά) σε τρία οχτάωρα.

Οχτώ ώρες εργασίας, οχτώ ώρες ύπνου, και οχτώ ώρες προσωπικού χρόνου. Και αυτό ενώ θα ήταν ο κανόνας, μάλλον αποτελεί την εξαίρεση. Γιατί ποιος δουλεύει όντως οχτώ ώρες, και ποια μαμά προλαβαίνει να κλείσει οχτάωρο ύπνου, και αν υπολογίσουμε και τις δουλειές του σπιτιού, και τον χρόνο που περνάμε στο αμάξι μας, ειδικά με την κίνηση της πόλης, τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε ένα εκπληκτικό μάθημα ζωής, που δείχνει την αξία που έχει στη ζωή μας να κατανέμουμε τον χρόνο μας σωστά, και να δίνουμε την προσοχή μας σε αυτά που έχουν πραγματική σημασία για εμάς. Να μην χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας από τους στόχους μας, να κάνουμε σωστή επιλογή προτεραιοτήτων. Πραγματικά είναι ένα βίντεο που αξίζει όλοι να το δούμε, γιατί θα μας αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Ο πρωταγωνιστής του βίντεο παίρνει ένα μικρό γυάλινο δοχείο και το γεμίζει με μπάλες του γκολφ μέχρι πάνω. Ύστερα το γεμίζει με μικρά πετραδάκια, έπειτα με άμμο. Γιατί το κάνει αυτό; Για να μας δείξει, πως όσο λίγο χρόνο και να έχουμε, «όσο μικρό και να είναι το βάζο μας», με την σωστή κατανομή των προτεραιοτήτων μπορούν να χωρέσουν όλα στην ημέρα μας. Αν βάζαμε για παράδειγμα πρώτα την άμμο, τα μπαλάκια του γκολφ δεν θα χώραγαν.

Αυτό το βίντεο πραγματικά αξίζει τον χρόνο μας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved