Δίδυμα νεογέννητα μωράκια συνομιλούν μεταξύ τους

Υπέροχο βίντεο.

Τα δίδυμα έχουν ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους ήδη από την κοιλιά της μαμάς τους. Δεν είναι η μαμά το πρώτο και μοναδικό πρόσωπο με το οποίο έχουν δεθεί στην διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και το αδερφάκι τους, που είναι πάντα εκεί.

Είναι ευνόητο ότι μόλις βγουν στον κόσμο αυτός ο ήδη τόσο ισχυρός δεσμός αποκτά θεμελιώδη σημασία. Ακόμα και το γεγονός ότι ο χρόνος που τους αφιερώνει η μητέρα είναι αναπόφευκτα λιγότερος από το χρόνο που θα αφιέρωνε σε ένα μόνο παιδί, κάνει το δεσμό των διδύμων ακόμα πιο ισχυρό.

Έτσι, τα παιδιά εξελίσσονται σε ένα «ζευγάρι» υπερβολικά δεμένο, με έναν ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας μεταξύ τους και τη δική του «γλώσσα».Έχουν μεγάλη ανάγκη εξάρτησης και συμβίωσης και ταυτόχρονα αυτονομίας. Γι’ αυτό θα παρατηρήσετε την ανάγκη τους να είναι πάντα μαζί και να κάνουν τα ίδια πράγματα και, από την άλλη, στις αντιπαραθέσεις τους, που συνήθως λειτουργούν σαν «εξέγερση», την ανάγκη τους να είναι διαφορετικά και εντελώς ανεξάρτητα.

Θα πρέπει λοιπόν να είστε προετοιμασμένοι για αυτές τις ψυχολογικές μεταπτώσεις. Καλό θα ήταν από νωρίς να τα βοηθήσετε να αναπτύξουν το καθένα τη δική του προσωπικότητα.

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα βίντεο με δίδυμα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Ένα από αυτά είναι και το παρακάτω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved