Κορονοϊός: Τι πρέπει να περιλαμβάνει φέτος το φαρμακείο των διακοπών

Ένα μικρό και περιεκτικό φαρμακείο πρώτων βοηθειών, καλό θα είναι να έχουν μαζί τους όσοι ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανά ιατρικά απρόοπτα.

Κορονοϊός: Τι πρέπει να περιλαμβάνει φέτος το φαρμακείο των διακοπών

Ο κορονοϊός άλλαξε τα δεδομένα και έφερε νέες συνήθειες όχι μόνο στην καθημερινότητά μας, αλλά και στις θερινές εξορμήσεις μας. Αυτό σημαίνει ότι φέτος το φαρμακείο των διακοπών ενισχύεται με χειρουργικές ή υφασμάτινες μάσκες, αντισηπτικά και γάντια μιας χρήσης.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Διονύσιος Ευγενίδης, «καλό είναι να έχετε μαζί σας χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά και γάντια μιας χρήσης διότι δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών θα έρθετε σε επαφή με τουρίστες είτε από το εξωτερικό είτε από άλλες περιοχές της χώρας μας, οι οποίοι μπορεί να μεταφέρουν τον κορονοϊό από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς να το γνωρίζετε. Ειδικά στους κλειστούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, πρέπει να συμπεριφέρεστε σαν να υπάρχει κάποιος ασθενής ή σαν να είστε εσείς ασθενείς, τόσο για τη δική σας προφύλαξη όσο και των αγαπημένων προσώπων σας».

Από το φαρμακείο των διακοπών δεν πρέπει να λείπουν το αντηλιακό για το πρόσωπο και το σώμα και μια κρέμα ενυδατική ή καταπραϋντική για τα εγκαύματα.
«Δυστυχώς τελευταία έχουν αυξηθεί τα εγκαύματα από τον ήλιο. Πολλοί άνθρωποι έρχονται στα φαρμακεία μας έχοντας καεί και ζητώντας κάποιο προϊόν να τους ανακουφίσει» εξηγεί ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Αργύριος Αγυρόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved