Έξυπνες χρήσεις της αμμωνίας στην καθαριότητα του σπιτιού που δεν γνωρίζετε

Ξέρετε τι μπορείτε να καθαρίσετε με την αμμωνία; 

Έξυπνες χρήσεις της αμμωνίας στην καθαριότητα του σπιτιού που δεν γνωρίζετε

Η αμμωνία χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων ενώ πριν την εμφάνιση του baking powder, η χρήση της στην ζαχαροπλαστική ήταν πολύ διαδεδομένη .

Εκτός όμως από την μαγειρική, η αμμωνία είναι ένα αποτελεσματικό καθαριστικό αφού απομακρύνει, μεταξύ άλλων, βρωμιές και λίπη.

Τι μπορείτε να καθαρίσετε με την αμμωνία

Φούρνο

Ζεσταίνετε τον φούρνο για μερικά λεπτά και στη συνέχεια τον κλείνετε. Τοποθετήστε ένα μπολ με αμμωνία στο πάνω ράφι και ένα μπολ με ζεστό νερό ακριβώς από κάτω. Κλείστε την πόρτα του φούρνου και αφήστε την αμμωνία όλο το βράδυ. Καθαρίστε τον φούρνο με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και σκουπίστε τον με ένα καθαρό πανί.

Μπάνιο

Για να απαλλαγείτε από τη συσσώρευση βρωμιάς στη μπανιέρα ή το νιπτήρα τρίψτε τα δύσκολα σημεία με αμμωνία την οποία έχετε διαλύσει σε ζεστό νερό. Ξεπλύνετε καλά και σκουπίστε με ένα στεγνό σφουγγάρι. Με αμμωνία μπορείτε να καθαρίσετε και τα πλακάκια, ειδικά στα σημεία που έχει συγκεντρωθεί υγρασία ή μούχλα.

Ποτήρια

Τα ποτήρια έχουν χάσει τη λάμψη τους; Αναμείξτε λίγη αμμωνία σε 2 φλιτζάνια νερό και περάστε με ένα πανί τα θαμπά ποτήρια. Ξεπλύντε τα με καθαρό νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Πάνινα παπούτσια

Αν τα πάνινα παπούτσια τους θέλουν επειγόντως καθάρισμα εκτός από τη μαγειρική σόδα, εξίσου αποτελεσματική για την απομάκρυνση λεκέδων είναι και η αμμωνία. Τρίψτε καλά το σημείο με ένα πανί που έχετε μουλιάσει σε διάλυμα αποτελούμενο από μισή αμμωνία και νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Απομάκρυνση οσμών από χρώματα

Αν σας ενοχλεί η μυρωδιά του φρεσκοβαμμένου σας σπιτιού τοποθετείστε ένα πιάτο με λίγη αμμωνία. Αν οι χώροι είναι μεγάλη προσθέστε περισσότερα πιάτα. Μετά από μερικές ώρες η μυρωδιά θα έχει ελαττωθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved