Στέλιος Κερασίδης: Ο μικρότερος καλλιτέχνης που υπέγραψε συμβόλαιο

Το επτάχρονο αγόρι που έχει εντυπωσιάσει το ελληνικό και παγκόσμιο κοινό, ανήκει πλέον στους καλλιτέχνες της Minos EMI.

Στέλιος Κερασίδης: Ο μικρότερος καλλιτέχνης που υπέγραψε συμβόλαιο

Ο Στέλιος Κερασίδης είναι η προσωποποίηση αυτού που λέμε «παιδί-θαύμα». Η έφεση που έχει στη μουσική ήταν εμφανής ήδη από τη βρεφική του ηλικία. Από μωρό ανέπτυξε μία ιδιαίτερη ευαισθησία στους ήχους και σε ηλικία μόλις δύο ετών μπορούσε να τραγουδήσει ολόσωστα, «πατώντας» με ακρίβεια πάνω στις νότες οποιουδήποτε κομματιού.

Η μεγάλη του αγάπη είναι το πιάνο. Οι συμμετοχές του στους μουσικούς διαγωνισμούς ξεκίνησαν όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών και σήμερα, τρία χρόνια μετά, ο Στέλιος μετρά ήδη επτά παγκόσμια και δύο πανελλήνια βραβεία στο ενεργητικό του. Η μέχρι τώρα πορεία του είναι αξιοζήλευτη ακόμα και από καταξιωμένους μουσικούς. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε ιστορικές αίθουσες όπως το Carnegie Hall και το Royal Albert Hall, οι πιανιστικές του συνθέσεις έχουν γίνει viral και έχει αποθεωθεί από το Reuters, το BBC και άλλα παγκόσμια μέσα.

kerasidis 2

Την αγάπη του αυτή για τη μουσική, καλλιέργησαν οι ίδιοι του οι γονείς. Ο μπαμπάς του, Φώτης, είναι και ο ίδιος σολίστ και καθηγητής πιάνου και ο Στέλιος από μικρός μεγάλωσε σε ένα σπίτι περικυκλωμένο από μουσική.

Σήμερα, στα επτά του χρόνια, είναι όπως τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία του: εξωστρεφής, ζωηρός, χαρούμενος, ξέγνοιαστος. Όταν όμως κάθεται στο πιάνο, «μεταμορφώνεται» στον πιο έμπειρο και σοβαρό επαγγελματία.

Αγαπημένοι του συνθέτες είναι ο Μπαχ, ο Σοπέν και ο Μπετόβεν. Όσο για το πώς νιώθει όταν παίζει μουσική, σε παλιότερη συνέντευξή του στο Marie Claire δήλωσε: «Όταν παίζω πιάνο πάντα νιώθω όμορφα. Γενικά δε σκέφτομαι πολύ όταν παίζω, βγαίνουν οι μελωδίες από μόνες τους. Κάθε μέρα βγάζω δικές μου μελωδίες αλλά δεν νομίζω ότι είναι όλες και τόσο πετυχημένες».

kerasidis eswtieriki

«Το βαλς της Απομόνωσης»

Πριν από δύο μήνες, το όνομα του Στέλιου έκανε για ακόμη μία φορά το γύρο του διαδικτύου. Ο λόγος ήταν η νέα του σύνθεση, «Το Βάλς της Απομόνωσης» που εμπνεύστηκε την περίοδο του lockdown.

Με το κομμάτι αυτό το επτάχρονο αγόρι θέλησε να δώσει δύναμη στον κόσμο την δύσκολη περίοδο της πανδημίας και μέσα σε μερικές εβδομάδες το βίντεο που είχε ανεβάσει στο YouTube συγκέντρωσε πάνω από διακόσιες χιλιάδες προβολές.

«Ήθελα να δώσω λίγο χαρά και κουράγιο στους ανθρώπους που είναι μόνοι στα σπίτια τους και σε όσους υποφέρουν τώρα με τον κορονοϊό. Να τους βοηθήσω λίγο με τη μουσική μου».



Τα επόμενα βήματα

Το μέλλον του μικρού Στέλιου προβλέπεται πολλά υποσχόμενο. Η αγάπη του για τη μουσική σε συνδυασμό με το ταλέντο του, θα οδηγήσουν σίγουρα σπουδαία πράγματα. Προς το παρόν, ετοιμάζει ήδη τα επόμενα projects του με την Minos EMI στο δυναμικό της οποίας πλέον ανήκει και όλοι οι θαυμαστές του ανυπομονούμε να απολαύσουμε τις νέες του δημιουργίες.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες του μικρού καλλιτέχνη στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή φωτογραφιών: Facebook I Instagram

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved