«Ο νέος μας κόσμος»: Ζωγραφιές παιδιών τα νέα εξώφυλλα της Ιταλικής Vogue

To τεύχος Ιουνίου του ιταλικού περιοδικού είναι αφιερωμένο στα παιδιά.

«Ο νέος μας κόσμος»: Ζωγραφιές παιδιών τα νέα εξώφυλλα της Ιταλικής Vogue

Το νέο τεύχος της ιταλικής Vogue είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα. Στο εξώφυλλο δε βλέπουμε κάποιο μοντέλο ή ηθοποιό, αλλά μία σειρά από παιδικές ζωγραφιές, με τίτλο «O νέος μας κόσμος».

Τα ιδιαίτερα αυτά εξώφυλλα είναι μία πρωτοβουλία της διοίκησης του ιταλικού περιοδικού, με αφορμή τον κορονοϊό και τις δύσκολες καταστάσεις που βιώσαμε εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη. Όπως δήλωσε και ο διευθυντής της Vogue Italia, Εμανουέλε Φαρνέτι, θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να παρουσιάσουν έναν «νέο κόσμο» μέσα από τα μάτια των παιδιών και παράλληλα να αναδείξουν ότι και τα παιδιά είναι θύματα της πανδημίας:

«Είναι γιατί πιστεύουμε ότι αποτελούν τα πιο υποτιμημένα και λιγότερο προφανή θύματα της πανδημίας που μας επηρεάζει όλους»

Οι καλλιτέχνες είναι ηλικίας 2 έως 10 ετών και οι δημιουργίες τους είναι υπέροχες και αξιοζήλευτες. Άλλωστε όπως είχε πει και ο Πικάσο, «Μου πήρε τέσσερα χρόνια να ζωγραφίσω σαν τον Ραφαήλ, αλλά μια ζωή να ζωγραφίσω σαν παιδί». Τα παιδιά μπορεί να μην έχουν τελειοποιήσει τις τεχνικές τους, η φαντασία τους όμως, και ο τρόπος που βλέπουν τον κόσμο, κάνουν τις ζωγραφιές τους τόσο ιδιαίτερες και μοναδικές.

Η Vogue Italia ανέβασε τα εξώφυλλα στο Instagram και όπως ήταν αναμενόμενο, κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Δείτε τα στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved