Αννίτα Ναθαναήλ: «Οι κόρες μου έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μου» - Αποκλειστικά στο Mothersblog.gr

Η Αννίτα Ναθαναήλ, μιλάει αποκλειστικά στο mothersblog.gr για τις κόρες της, μας αποκαλύπτει πως τα κοριτσάκια της είναι ... «daddy's girls» ενώ εύχεται όταν μεγαλώσουν να θέλουν να την κάνουν ακόμα παρέα!

Αννίτα Ναθαναήλ: «Οι κόρες μου έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μου» - Αποκλειστικά στο Mothersblog.gr

Οι κόρες σας Σύνθια και Τερέζα είναι για εσάς...

Τα πάντα στη ζωή μου. Η προέκταση του εαυτού μου. Η μία συμπληρώνει την άλλη και οι δύο την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά που θα ή θελα να έχουν οι κόρες μου. Είμαι απόλυτα ευτυχισμένη. Έχουν τις ευαισθησίες που θα ήθελα να έχουν. Η γνώση είναι ένα στοιχείο που αναπτύσσεται σε παιδιά όταν τους δίνεις ερεθίσματα. Είμαι μία πολύ χαρούμενη μαμά γιατί νιώθω ότι οι κόρες μου έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μου.

Ποια είναι η στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό σας και έχει να κάνει με τις κόρες σας;

Πρώτα απ' όλα είναι η αλληλεγγύη τους, το πόσο ευαισθητοποιημένες είναι και στη συνέχεια το ότι όταν εγώ τους δείξω ότι πραγματικά έχω την ανάγκη τους πόσο άμεσα κινητοποιούνται για να με βοηθήσουν. Ξεχνάνε τα πάντα και τη στιγμή του παιχνιδιού και θα πουν «η μαμά μας έχει ανάγκη» και μου αρέσει η ψυχική τους μεταστροφή. Γιατί η ζωή για εκείνες είναι ένα παιχνίδι και όταν διαπιστώνω πως ζουν και την πραγματικότητα, χαίρομαι.

Φοβηθήκατε τη διαδικασία του τοκετού κάποια από τις δύο φορές που γεννήσατε;

Όχι, καθόλου παρόλο που ταλαιπωρήθηκα πολύ την δεύτερη φορά λόγω του φυσιολογικού τοκετού. Την πρώτη φορά είχα κάνει καισαρική τομή γιατί επιβαλλόταν και όταν τη δεύτερη η μαία με έπεισε να κάνω φυσιολογικό. Αποδείχτηκε ότι μάλλον δεν έπρεπε να το είχα τολμήσει. Ο τοκετός στη δεύτερη γέννα μου διήρκησε 26 ώρες. Ρισκάρισα την υγεία του παιδιού μου και τη δική μου. Αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και είμαι ευγνώμων γι' αυτό.

Θηλάσατε τις κόρες σας;

Τις θήλασα. Την πρώτη δυόμιση μήνες και τη δεύτερη παραπάνω από 4,5 μήνες. Και αυτό γιατί τη δεύτερη φορά βρήκα ένα καταπληκτικό μαντζούνι, ένα βότανο που λέγεται feniou greek το οποίο πολλαπλασιάζει το γάλα και τη ροή όταν το παιδί κλείσει τις είκοσι μέρες. Είναι απόλυτα ελληνικό βότανο και φέρει και την αντίστοιχη ονομασία και πραγματικά με βοήθησε. Με αυτό κατάφερα να θηλάσω τη δεύτερη κόρη μου και αρκετό διάστημα και χωρίς συμπλήρωμα. Ηταν το καλύτερο αγχολυτικό που είχαν εκείνον τον καιρό γιατί φοβόμουν ότι δεν θα χορταίνει το παιδί. Με αυτό πήγαν όλα καλά.

Περάσατε επιλόχειο κατάθλιψη ή ψυχολογικές μεταπτώσεις σε κάποια από τις δύο γέννες σας;

Πέρασα λίγο ζόρι μετά τη γέννα της δεύτερης κόρης μου γιατί δεν είχα βοήθεια και ήταν και τα δύο μικρά παιδιά. Δεν είχα καμία βοήθεια. Έτσι, ο άντρας μου άφησε τον πρωταθλητισμό τότε -στους ολυμπιακούς αγώνες του 2004- για να σταθεί στο πλευρό μου. Γιατί είδε ότι τον είχα ανάγκη. Η μικρή είχε και παλινδρόμηση και έκλαιγε σπαρακτικά. Μάλιστα τότε ο γιατρός μου είχε πει να φοράω ωτασπίδες για να μην ακούω και να μην ταράζομαι, να μην αγχωθώ παραπάνω από όσο είχα αγχωθεί ήδη. Τελικά, ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Ποια στιγμή της ημέρας που περνάτε με τα κορίτσια σας είναι για εσάς μαγική;

Οι διακοπές μας. Αυτή τη στιγμή που με βρίσκετε είμαι μαζί με τις κόρες μου σε απόλυτη χαλάρωση. Βρισκόμαστε στο Μαγγανάρι της Ίου όπου υπάρχει η θάλασσα, το απέραντο γαλάζιο και είμαστε όσο πιο μακριά μπορούμε από την τεχνολογία και τα πρέπει της καθημερινής μας ζωής που ναι μεν είναι αναγκαία αλλά συνήθως μας γεμίζουν και με άγχος. Τώρα περνάμε μαγικά.

Πρόσφατα ταξιδέψατε όλη η οικογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι φωτογραφίες από τις διακοπές σας εκεί έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Οι μικρές το κατευχαριστήθηκαν και προφανώς και εσείς. Μιλήστε μας για την εμπειρία σας αυτή...

Είναι το πατροπαράδοτο ταξίδι που κάνουμε κάθε καλοκαίρι και πάμε Ηνωμένες Πολιτείες για να δούμε τους φίλους του συζύγου μου Κρις Χάμπερτ, τους γονείς του και πλέον και την κουμπάρα μας την Μάντα Παπαδάκου που εγκαταστάθηκε μόνιμα στον Καναδά. Επειδή με τη Μάντα είμαστε μία οικογένεια, ήθελα να οπτικοποιήσω το πού θα μένει, πού θα πηγαίνουν τα παιδιά της σχολείο, πού θα ζει...

Τα κορίτσια σας μιλούν και τις δύο γλώσσες; Και τα ελληνικά της μαμάς και τα αγγλικά του μπαμπά;

Τα κορίτσια πλέον μιλάνε άπταιστα ελληνικά και πολύ καλά αγγλικά. Ξέρουν πού να απευθυνθούν με τη μία γλώσσα και πού με την άλλη.

Η μεγάλη σας κόρη μπαίνει στην εφηβεία. Πόσο εύκολη είναι αυτή η περίοδος για εσάς και πόσο καλή είναι η σχέση μιας μητέρας με την έφηβη κόρη της;

Είμαστε πάρα πολύ κοντά γενικότερα και έχω την τύχη να θεωρούμαι cool μαμά. Με αναζητούν και θέλουν την συντροφιά μου και έχουμε την τύχη να έχουμε στην Μύκονο εξοχικό. Αυτό σημαίνει πως σε αυτό το μέρος, τα κάνουμε όλα μαζί. Γεύονται τη ζωή της πόλης, δεν στερούνται κάτι και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν τέτοιου είδους εκρήξεις. Επίσης τις αφήνω και τις δύο να έχουν τον δικό τους χώρο και χρόνο με τις φίλες τους. Ειδικά η μεγάλη νιώθει και ανεξάρτητη αλλά είναι και όλα ελεγχόμενα. Είμαστε μία χαρά.

Ποια είναι η σχέση των κοριτσιών με τον πατέρα τους Κρις;

Είναι ένα βήμα πριν να θεωρηθεί ερωτική. Γελώντας το λέω βέβαια. Είναι και οι δύο «daddy's girls». Είναι μαζί τους ποιοτικές ώρες γιατί δυστυχώς δουλεύει πολλές ώρες την ημέρα. Νομίζω επίσης ότι ο Κρις είναι ένας υπερφυσικός μπεμπές. Είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία των κοριτσιών. Μου δείχνει εμένα πώς να έχω το αποτέλεσμα που θέλω και πώς να τις χειρίζομαι. Και ξέρει να πατάει τις χορδές τους με σωστό τρόπο. Τις καταφέρνει να του κάνουν μάλιστα και θελήματα. Μασάζ για παράδειγμα που του αρέσει πολύ (γέλια).

Ποιο είναι το πιο γλυκό πράγμα που έχετε ακούσει από τα χείλη τους;

Έχω ένα ολόκληρο κουτί με ονειρεμένες κάρτες τους που περιγράφουν τη λατρεία τους τόσο για μένα όσο και για τον μπαμπά τους. Πρόσφατα έφυγα μόλις για δύο μέρες από κοντά τους και με έπαιρναν καθημερινά δακρύβρεχτα για να μου πουν πόσο τους λείπω.

Αν κάποια από τις κόρες σας ή και οι δύο σας πουν πως θέλουν να ασχοληθούν με το μόντελινγκ ή με την τηλεόραση, πώς θα αντιδράσετε;

Τα κορίτσια μου μπορούν να ακολουθήσουν όποιο χώρο θέλουν. Ο μπαμπάς τους δουλεύει πολύ καλά μαζί τους και τους δίνει ερεθίσματα για να είναι πάντα active. Εκπλήσσομαι με την εξυπνάδα τους και με τον τρόπο που προσεγγίζουν την τεχνολογία. Φτιάχνουν μόνες τους βιντεάκια ότι κάνουν εκπομπές και κάνουν τα δικά τους. Τις αφήνω να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους με όποιον τρόπο θέλουν.

Με τι θέλει να ασχοληθεί η Τερέζα και με τι η Σύνθια;

Είναι σε φάση συνεχούς μετάλλαξης και ακόμα δεν έχουν καταλήξει κάπου. Είναι όμως κοινή συμφωνία να σπουδάσουν στην Αμερική. Αναγκαστικά λοιπόν θα μεταφερθούμε εκεί μέσα στα επόμενα πέντε ή έξι χρόνια. Λατρεύω την Ελλάδα όπως και οι κόρες μου αλλά περιμένουν πώς και πώς να πάνε στην Αμερική και να εγκατασταθούμε όλοι μαζί για τις σπουδές τους.

Πώς θέλετε να είναι σε 10 χρόνια από τώρα οι κόρες σας;

Ανυπομονώ για αυτή τη στιγμή. Μου λένε οι φίλες μου «σταμάτα ρε παιδί, μην είσαι ανυπόμονη» αλλά εγώ θέλω να με δω γιαγιά. Για τις κόρες μου πάντως θέλω μόνο να είναι υγιείς, γερές με τις σωστές βάσεις και να με θέλουν ακόμα στην παρέα τους.

Τι όνειρα κάνετε για εκείνες;

Δεν φαντάζομαι τις κόρες μου σταρ του σινεμά ή του πενταγράμμου. Θέλω να έχουν διαμορφώσει τους χαρακτήρες τους για να είναι ευτυχισμένες. Όπως κάνω και εγώ. Καθημερινά βρίσκω το στοιχείο εκείνο που θα με κάνει να διατηρώ το χαμόγελο στη ζωή. Εύχομαι να μπορούν να αδράξουν την ευτυχία στο πιο απλό πράγμα που θα συναντούν μπροστά τους. Να είναι ολοκληρωμένοι χαρακτήρες. Τα παιδιά δοκιμάζουν τα όριά τους... Τι τους παίρνει να κάνουν και τι όχι. Αυτό που μετράει τελικά είναι να γίνουν καλά παιδιά με ευαισθησίες, ταπεινά και μετρημένα, με συμπόνια για τους γύρω τους. Εύχομαι να έχω καταφέρει να συμβάλλω στο να ριζώσουν αυτές οι αξίες μέσα τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved