Εκπαιδευτική Αναγέννηση: Ένα σχολείο για επιτυχημένα και ευτυχισμένα παιδιά

Οι απαιτήσεις των γονιών για το σχολείο των παιδιών τους είναι πολλές και σύνθετες.

Εκπαιδευτική Αναγέννηση: Ένα σχολείο για επιτυχημένα και ευτυχισμένα παιδιά

Το σχολείο οφείλει να γίνεται το «δεύτερο σπίτι» των παιδιών, καθώς εκεί περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους και εκεί αποκτούν σημαντικά εφόδια για να αντιμετωπίσουν την ενήλικη ζωή. Οι γονείς ενδιαφέρονται τόσο για το επίπεδο των γνώσεων που μεταδίδει στα παιδιά, αλλά και για τις αξίες με τις οποίες τα εμποτίζει. Ενδιαφέρονται για την ποιότητα της διδασκαλίας, αλλά και για τους ορίζοντες που ανοίγει το ίδιο το σχολείο στα παιδιά. Ενδιαφέρονται για το μορφωτικό επίπεδο που αποκτούν τα παιδιά τους, αλλά και για τις εμπειρίες που αποκομίζουν και με τις οποίες ενισχύονται για να γίνουν επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι ενήλικες στο μέλλον.

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση είναι το σχολείο που ανταποκρίνεται πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις των γονιών, είναι το σχολείο που καλλιεργεί ηθικές αξίες, προάγει την αριστεία και προωθεί την καινοτομία, διαμορφώνοντας κάθε παιδί ως σφαιρικά αναπτυγμένη προσωπικότητα, εφοδιάζοντάς το πλήρως για τον κόσμο του αύριο και βοηθώντας το να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Με διεθνείς πιστοποιήσεις και συνεχή βραβεία για το εκπαιδευτικό έργο και τις ομάδες των μαθητών που διακρίνονται σε διάφορους διαγωνισμούς για το επίπεδό τους, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση αποτελεί σήμερα ένα αναγνωρισμένο σχολείο, που καλύπτει όλες τις βαθμίδες.

pic1

Το βασικό όραμα και η φιλοσοφία της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, άλλωστε, αποτυπώνεται μέσα σε λίγες γραμμές: «Η δημιουργία ενός σχολείου το οποίο, κάθε ημέρα της λειτουργίας του, θα στοχεύει με υπεύθυνες σταθερές διαδικασίες, αληθινό ενδιαφέρον και αγάπη, στην πνευματική, ηθική, κοινωνική καλλιέργεια και την ψυχοσωματική υγεία κάθε μαθητή ξεχωριστά, προσφέροντας έτσι ουσιαστική παιδεία υψηλού επιπέδου σε όλους τους μαθητές του».

Το πρόγραμμα σπουδών

Με κινητήριο δύναμη τους εκπαιδευτικούς, που στο σύνολό τους διαθέτουν απόλυτη επιστημονική επάρκεια και είναι ουσιαστικοί παιδαγωγοί για τους μαθητές, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση ήδη από το Προνηπιαγωγείο και το Νηπιαγωγείο εισάγει τα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον με τον πιο ομαλό τρόπο. Η γνωστική, γλωσσική, κοινωνική, συναισθηματική ανάπτυξη όλων των παιδιών επιτυγχάνεται με την ενεργητική τους συμμετοχή και την εισαγωγή στον κόσμο της μάθησης μέσα από τη βιωματική γνώση, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, καλλιεργώντας τις δεξιότητές τους.

pic2

Το Δημοτικό Σχολείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης προσφέρει στα παιδιά ουσιαστική μόρφωση και πλήρη αφομοίωση της γνώσης, καλλιεργεί την κριτική τους ικανότητα και ανιχνεύει την κλίση τους και τα ενδιαφέροντά τους, μέσα από πλήθος αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Φροντίζει εξάλλου τα παιδιά να υιοθετούν ηθικές αρχές και αξίες, ως στάδιο προετοιμασίας για μια ισορροπημένη προσωπική ζωή και επιτυχημένη ένταξη στην κοινωνία.

pic3

Στο Γυμνάσιο, οι μαθητές εφοδιάζονται με όλα όσα χρειάζονται τόσο από την άποψη της γνώσης όσο και για να αισθάνονται δυνατοί και έτοιμοι να ανταποκριθούν σε οτιδήποτε και αν συναντήσουν στον δρόμο τους και να γίνουν ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι, ενώ στο Λύκειο ανοίγονται μπροστά τους δύο επιλογές: Είτε η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα μέσα από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπου οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης καταγράφουν ποσοστά επιτυχίας άνω του 96%, είτε οι σπουδές στο εξωτερικό, μέσα από το Διεθνές Πρόγραμμα G.C.E. A- Levels, που οδηγεί σε όλα τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Cambridge, το Imperial College του Λονδίνου, το UCL κα. Την ίδια στιγμή, οι μαθητές του Λυκείου συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα, μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους και την προσωπικότητά τους. Πρόκειται δηλαδή για ένα σχολείο που προετοιμάζει τους μαθητές για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς να χάνει, ως ύστατη βαθμίδα εκπαίδευσης, τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα.

Ξένες Γλώσσες και Νέες Τεχνολογίες

Ένα σχολείο όπως η Εκπαιδευτική Αναγέννηση, που προετοιμάζει τους σύγχρονους πολίτες του αύριο δεν θα μπορούσε παρά να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκμάθηση Ξένων Γλωσσών και την εξοικείωση με τις Νέες Τεχνολογίες. Ως εκ τούτου, η Αγγλική γλώσσα διδάσκεται ως η πρώτη ξένη γλώσσα από το Προνηπιαγωγείο και παραμένει υποχρεωτικό μάθημα ως τη Γ΄ Λυκείου, ενώ από τη Γ΄ Δημοτικού οι μαθητές επιλέγουν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τη Γαλλική ή τη Γερμανική. Βασικός στόχος είναι τα παιδιά να έχουν κατακτήσει τα αντίστοιχα διπλώματα γλωσσομάθειας έως και την Α΄ Λυκείου, χωρίς εξωσχολική βοήθεια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από το Γυμνάσιο υπάρχει η δυνατότητα διδασκαλίας και της Κινεζικής γλώσσας.

pic4

Αντίστοιχα βαρύνουσα είναι η θέση των Νέων Τεχνολογιών στο Πρόγραμμα Σπουδών του σχολείου, καθώς οι μαθητές από την Α΄ Δημοτικού διδάσκονται Πληροφορική και μέχρι και τη ΣΤ΄ Δημοτικού αποκτούν όλες τις βασικές δεξιότητες σε όλα τα ευρέως χρησιμοποιούμενα προγράμματα (Word, Powerpoint, Excel). Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου πως κατά το πρόσφατο lockdown λόγω της νόσου του covid-19, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση, συνέχισε αδιάκοπα τα μαθήματα στο σύνολο των βαθμίδων της, από την πρώτη μέρα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και άμεσα για όλους τους υπόλοιπους μαθητές, ακόμα και του Νηπιαγωγείου, μέσω του portal του Σχολείου και της εφαρμογής TEAMS της Microsoft αξιοποιώντας εργαλεία και μεθόδους σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Οι δραστηριότητες, οι εγκαταστάσεις, οι παροχές

Μέσα από ένα πλήθος δραστηριοτήτων, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση δίνει στους μαθητές της τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους, να ακολουθήσουν τα ενδιαφέροντά τους και να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους, τόσο μέσω των Ομίλων, που συμμετέχουν τα παιδιά, όσο και μέσω προγραμμάτων όπως το «Δράσεις για Όλους», ένα σύνολο ενεργειών Κοινωνικής Ευθύνης, μέσω των Summer Camp, που προσφέρει το Σχολείο, οι μαθητές ασχολούνται με ό,τι πραγματικά τους αρέσει. Το Σχολείο παράλληλα εξασφαλίζει σημαντικές παροχές για μαθητές και γονείς όπως είναι για παράδειγμα, η Συμβουλευτική Υποστήριξη, ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός, η Διασύνδεση με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, η Μετακίνηση, οι Υποτροφίες κά.

pic5

Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης διακρίνονται άλλωστε πολύ συχνά σε διαγωνισμούς Ρομποτικής, όπου έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Ρομποτικής επανειλημμένως, κατακτώντας πρώτες θέσεις. Αντίστοιχες επιτυχίες καταγράφηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Formula 1 in Schools και σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, σε Πρωταθλήματα Debate στην αγγλική γλώσσα και Διεθνή Συνέδρια Προσομοίωσης του ΟΗΕ, σε διαγωνισμούς Εικαστικών, Θεάτρου και Χορωδίας, σε πρωταθλήματα Σκάκι, Πολεμικών Τεχνών κ.ά.

pic6

Οι υπερσύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης βρίσκονται σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον. Με κύριο μέλημα την ασφάλεια και την άρτια εκπαιδευτική διαδικασία, περιλαμβάνουν πρότυπα εργαστήρια Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Θέατρο, Βιβλιοθήκη, Κλειστό Κολυμβητήριο, αλλά και ξεχωριστούς αύλειους χώρους για κάθε βαθμίδα. Η κουζίνα του Σχολείου είναι επαγγελματικών προδιαγραφών, η τραπεζαρία φιλόξενη και άνετη, ενώ δεν υπολείπονται σε τίποτα οι χώροι που προορίζονται για την άθληση και τη φυσική αγωγή των παιδιών. Σημειώνεται εξάλλου, πως η πρόσβαση στο Σχολείο είναι άμεση και γρήγορη τόσο μέσω Αττικής Οδού όσο και Εθνικής Οδού.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως σημαντικοί ευρωπαϊκοί και διεθνείς Φορείς Πιστοποίησης όπως Edexcel, OSD, Institut Francais, Addvantage, Technokids έχουν αναγνωρίσει το ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο στο οποίο επενδύει καθημερινά η Εκπαιδευτική Αναγέννηση.

Πληροφορίες – Εγγραφές : Χρυσανθέμων 11, Αφίδνες Αττικής, Τ.Κ. 19014, Τηλ. 22950 – 29840, info@anagennisi.edu.gr , www.anagennisi.edu.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved