Αυτός ο σκύλος φροντίζει ένα 21χρονο κορίτσι με αναπηρία - Είναι οι καλύτεροι φίλοι (pics)

Δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς το σκύλο της.

Αυτός ο σκύλος φροντίζει ένα 21χρονο κορίτσι με αναπηρία - Είναι οι καλύτεροι φίλοι (pics)

Η Chloé πάσχει από το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας και Ehlers-Danlos.

Τα άτομα αυτά, νιώθουν τους παλμούς της καρδιάς να αυξάνονται απότομα όταν σηκώνονται. Χαρακτηριστικές ενδείξεις αποτελούν η ζαλάδα, η τάση λιποθυμίας, το τρέμουλο και η παροδική έλλειψη συντονισμού/συγκέντρωσης.

Μακροπρόθεσμα, όταν το σύνδρομο δεν αντιμετωπίζεται, μπορεί να συμπτώματα να επιδεινωθούν και να παρατηρηθούν καρδιαγγειακές επιπλοκές ή αναπνευστικά προβλήματα.

Οσον αφορά στο σύνδρομο Ehlers-Danlos είναι σχεδόν άγνωστο στο ευρύ κοινό, καθώς είναι αρκετά σπάνιο. Πρόκειται για ένα σύνολο 13, κατά βάση κληρονομικών, διαταραχών των συνδετικών ιστών του σώματος που προσβάλλουν κυρίως το δέρμα, τις αρθρώσεις και τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Πολλές από τις επιμέρους μορφές του συνδρόμου μοιράζονται κοινά συμπτώματα, όπως το αυξημένο εύρος κίνησης των αρθρώσεων, οι συχνές μελανιές, ο μυοσκελετικός πόνος, η ουλίτιδα και η αργή επούλωση των πληγών.

Το σύνδρομο Ehlers-Danlos επηρεάζει τη ζωή κάθε ασθενούς με διαφορετικό τρόπο. Για κάποιους τα συμπτώματα είναι ήπια, ενώ σε άλλους προκαλούν σοβαρούς περιορισμούς και αναπηρίες.

Η ιστορία της Chloé

Η Chloé αντιμετωπίζει αυτές τις σπάνιες ασθένειες από τότε που ήταν 13 ετών. Ευτυχώς για την ίδια δεν είναι μόνη της αφού έχει στο πλευρό της τον Ted, τον αγαπημένο της σκύλο.

Τον πήρε κοντά της όταν ο Ted ήταν 5 μηνών και ουσιαστικά μεγάλωσε μαζί της. Στην αρχή φοβόταν την αναπηρική καρέκλα της όμως σιγά σιγά τη συνήθισε. Τώρα, πια είναι κομμάτι της καθημερινότητας της Chloé καθώς της φέρνει τα παπούτσια, της βγάζει τις κάλτσες ή της δίνει διάφορα αντικείμενα.

Για το 21χρονο κορίτσι η ζωή της χωρίς τον Ted φαντάζει αδιανόητη.

«Όταν πριν από ένα χρόνο χρειάστηκε να νοσηλευτώ το πρώτο πράγμα που ρώτησα στο νοσοκομείο ήταν αν θα μπορούσε να είναι και ο Τed μαζί μου. Δεν μπορούσα πραγματικά να καταλάβω τι μου είπαν, αλλά ήξερα ότι με τον Ted στο πλευρό μου, μπορούσα να αντιμετωπίσω τα πάντα», έχει πει η Chloé.

Ισως γι΄αυτό αποφάσισε να ασχοληθεί με τον Dog Assistance In Disability (Dog AID), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βοηθά τα άτομα με σωματικές αναπηρίες να εκπαιδεύσουν τα δικά τους κατοικίδια ζώα για να γίνουν ειδικοί σκύλοι.

Στην gallery που ακολουθεί θα δείτε φωτογραφίες του κοριτσιού που αντλεί δύναμη από τον τετράποδο φίλο της.

φωτογραφίες: Instagram @ tedtheassistancedog

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved