Αληθινή ιστορία: Κρύφτηκε πίσω από μπούρκα και πήγε στην Αίγυπτο για να πάρει πίσω την κόρη της!

Η Πολωνικής καταγωγής Άλεξ Αμπού Ελ-Έλλα παντρεύτηκε τον Μουσταφά Αμπού Ελ-Έλλα το 2009 στη Μεγάλη Βρετανία όπου ζούσαν. Ξαφνικά όμως μια μέρα και χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι, ο Μουσταφά έφυγε παίρνοντας μαζί του και την ενός έτους –τότε- κόρη τους Μόνα.

Αληθινή ιστορία: Κρύφτηκε πίσω από μπούρκα και πήγε στην Αίγυπτο για να πάρει πίσω την κόρη της!

Κάποια στιγμή ο Μουσταφά επικοινώνησε με την Άλεξ και της είπε ότι βρισκόταν στην Αίγυπτο και πως θα παρέμενε εκεί με το μωρό για πάντα. Τα τηλεφωνήματα μετά άρχισαν να γίνονται όλο και πιο σπάνια μέχρι που στο τέλος άρχισε να την εκφοβίζει και να της λέει πως έπρεπε να κόψουν κάθε επικοινωνία.

Η Άλεξ ενημέρωσε την αστυνομία για το συμβάν αλλά της είπαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι από τη στιγμή που το παιδί βρισκόταν στην Αίγυπτο με τον πατέρα του και όχι στη Βρετανία καθώς δεν έχουν καμία δικαιοδοσία εκεί. Επί δύο χρόνια η Άλεξ ζούσε χωριστά από το παιδί της και προσπαθούσε να βρει μια λύση.

Μια γυναίκα όμως, η Ντόινα, ήρθε σε επαφή μαζί της και θέλησε να τη βοηθήσει μιας και σε συνεργασία με έναν βρετανό συγγραφέα, έχει ξανά κάνει το ίδιο στο παρελθόν. Αν και οι αρχές τούς προειδοποίησαν ότι αυτό που επρόκειτο να κάνουν ήταν πολύ επικίνδυνο, οι γυναίκες ήταν αποφασισμένες. Ταξίδεψαν λοιπόν στην Αίγυπτο, φόρεσαν μπούρκα ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμες και πήραν έναν οδηγό να τους πάει στο μέρος όπου πίστευαν ότι μένει ο Μουσταφά με το παιδί.

Κάθε μέρα η Άλεξ με την Ντόινα περίμεναν μέχρι να δουν αν θα εμφανιστεί η μικρή Μόνα. Ένα πρωί η -πλέον 3 ετών- Μόνα βγήκε έξω μαζί με μια γυναίκα και ένα αγοράκι. Τότε η Άλεξ άρχισε να τους ακολουθεί μέχρι που βρέθηκε πολύ κοντά στην μικρή Μόνα την οποία άρπαξε και κράτησε μέσα στην αγκαλιά της.

Η γυναίκα γύρισε να δει ποιος το έκανε αυτό αλλά το μόνο που μπορούσε να δει ήταν τα μάτια της Άλεξ η οποία έφυγε τρέχοντας για το αυτοκίνητο το οποίο ήταν κλειδωμένο και δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Η Ντόινα την βοήθησε και τις τράβηξε μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο και εξαφανίστηκαν.
Το κοριτσάκι έκλαιγε και φώναζε πως ήθελε τη μαμά του την οποία πλέον αναγνώριζε στο πρόσωπο της άλλης γυναίκας που την είχε βγάλει βόλτα. Όταν γύρισε και κοίταξε την Άλεξ, όμως, την ρώτησε αν τελικά εκείνη ήταν η μαμά της. Κάτι που τη συγκίνησε πολύ.

Το μεγάλο πρόβλημα για την Άλεξ τώρα ήταν πώς θα κατάφερναν να το σκάσουν από μία ξένη μουσουλμανική χώρα όπως ήταν η Αίγυπτος μετά από όσα είχαν γίνει. Η Άλεξ είχε μαζί της το διαβατήριο της άλλης της κόρης που είχε αποκτήσει από προηγούμενη σχέση, η οποία είναι 6 ετών και έχει πολωνική υπηκοότητα. Χρειάστηκε να δώσουν και κάποια χρήματα σε ανθρώπους στο αεροδρόμιο ώστε να καταφέρουν να περάσουν τον έλεγχο διαβατηρίων και να επιστρέψουν πίσω στην Βρετανία.

Τελικά, παρά τα προβλήματα τα κατάφεραν! Η Άλεξ μόλις γύρισε τηλεφώνησε στον Μουσταφά και τον ενημέρωσε πως το παιδί πλέον το είχε εκείνη. Η Ντόινα λέει πως πραγματικά ήταν πολύ δύσκολη η όλη επιχείρηση και πως η Άλεξ είναι μία πραγματική ηρωίδα που πάλεψε για να πάρει πίσω το παιδί της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved