Η συγκλονιστική ιστορία ενός μωρού που γεννήθηκε με σπάνια ασθένεια στα κόκαλα!

Ο μικρός Κόνορ ήρθε στη ζωή με καισαρική και όλα έμοιαζαν φυσιολογικά τις πρώτες στιγμές με τους γονείς του.

Η συγκλονιστική ιστορία ενός μωρού που γεννήθηκε με σπάνια ασθένεια στα κόκαλα!

Μία μικρή δυσκολία στην αναπνοή είχε μετά τον τοκετό, όμως οι γιατροί γνωρίζουν πως τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική δυσκολεύονται να αναπνεύσουν τα πρώτα λεπτά της παρουσίας τους στον κόσμο.

Μόνο που για τον Κόνορ, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά από ό,τι έδειχναν. Ο μικρός δεν μπορούσε να αναπνεύσει ούτε μία ώρα μετά τον τοκετό και έτσι μπήκε σε μηχάνημα υποστήριξης με οξυγόνο.

Όσο όμως ανέπνεε τόσο πιο δύσκολο γινόταν για τον ίδιο να κρατηθεί στη ζωή. Ξαφνικά ο κόσμος των γονιών του χάθηκε κάτω από τα πόδια τους. Το παιδί τους έπασχε από κάτι σπάνιο που ούτε και οι γιατροί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν αρχικά.

Τελικά, μετά από εξετάσεις και ενώ το παιδί δυσκολευόταν όλο και περισσότερο να αναπνεύσει, διαπιστωνόταν πως ο μικρός Κόνορ έπασχε από ένα σπάνιο σύνδρομο. Του λείπει ένα ένζυμο που ευθύνεται για την σκλήρυνση των οστών όσο αυτά αναπτύσσονται και το παιδί μεγαλώνει.

Χωρίς αυτό, τα κόκαλά του, αν και σχηματισμένα, θα ήταν μαλακά και ειδικά σε ό,τι είχε να κάνει με τον θώρακά του θα του δημιουργούσαν σοβαρό πρόβλημα.

Με την αναπνοή του, ο θώρακάς του πάλλεται τόσο πολύ που είναι πιθανό να σπάσει ολόκληρος και να τραυματίσει θανάσιμα τα πνευμόνια του. Το χειρότερο απ' όλα ήταν ότι οι γιατροί δεν έδιναν καμία ελπίδα στον μικρό Κόνορ που γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής.

Και όμως, οι γονείς του έκαναν άνω κάτω τον κόσμο όλο για να βρουν έστω μία θεραπεία σε πειραματικό στάδιο για να βοηθήσουν τον μικρό τους που μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Πράγματι υπάρχει μία θεραπεία σε πειραματικό στάδιο που έχει εφεύρει ένας γιατρός στη Σκοτία.

Μόνο που για να φτάσει στο παιδί τους αυτή η θεραπευτική αγωγή έπρεπε να κάνουν έναν ολόκληρο γραφειοκρατικό αγώνα λόγω της απόστασης. Τελικά, πήραν όσα έγγραφα χρειάζονταν για να επιτραπεί να κάνει ο Κόνορ αυτή την θεραπεία η οποία υπόσχεται πως θα τον βοηθήσει μέσα σε έξι μήνες να αποκτήσει μία φυσιολογική ζωή.

«Θέλω να δει τον ήλιο» λέει ο πατέρας του ο οποίος, εδώ και έξι μήνες, από τότε δηλαδή που έχει γεννηθεί ο μικρός, μπαινοβγαίνει μαζί με τη σύζυγό του σε νοσοκομεία προσπαθώντας να σώσει τη ζωή του παιδιού του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved