Ανακοινώθηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα για τα ημερήσια Γυμνάσια

Από τον Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα για τα ημερήσια Γυμνάσια, το οποίο εστάλη μέσω email στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ανακοινώθηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα για τα ημερήσια Γυμνάσια

Όπως αναφέρει το Βήμα, οι μαθητές και των τριών τάξεων του γυμνασίου θα παρακολουθούν μαθήματα 35 ωρών διδασκαλίας κάθε εβδομάδα, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Η μεγάλη εφετινή αλλαγή θεωρείται η κατάργηση του μαθήματος της Τεχνολογίας ως αυτόνομο μάθημα που διδάσκονταν στην Α και Β τάξη του Γυμνασίου, και η αντικατάστασή του από την ερευνητική εργασία με τον τίτλο «Βιωματικές δράσεις - Συνθετικές - Δημιουργικές - Project».
Η συγκεκριμένη εργασία θα περιλαμβάνει θεματικές όπως η τεχνολογία, η τοπική ιστορία, το περιβάλλον και η εκπαίδευση στην αειφόρο ανάπτυξη (ΠΕΑΑ), σχολικός επαγγελματισμός (ΣΕΠ), φύση και άσκηση, πολιτισμός και δραστηριότητες τέχνης, σχολική και κοινωνική ζωή (ΣΚΖ).
Αντιδράσεις έχουν προκύψει από την πλευρά της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (ΕΤΕ) για την «κατάργηση», όπως οι ίδιοι την χαρακτηρίζουν, του μαθήματος της Τεχνολογίας, οδηγώντας στον δρόμο τους 1318 τεχνολόγους εκπαιδευτικούς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved