Παιδιά στη Χανγκτσόου φορούν καπέλα κοινωνικής αποστασιοποίησης με το που επιστρέφουν στο σχολείο

Μήπως να τα φορέσουμε κι εμείς αυτά από Δευτέρα;

Παιδιά στη Χανγκτσόου φορούν καπέλα κοινωνικής αποστασιοποίησης με το που επιστρέφουν στο σχολείο

Για να μπορέσει ένα σχολείο στη Χανγκτσόου της Κίνας να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν τη σημασία της κοινωνικής αποστασιοποίησης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, υποχρέωσε τους μαθητές εκτός από μάσκες να φορούν ειδικά καπέλα στην τάξη τους.

Τα καπέλα σχεδιάστηκαν και φτιάχτηκαν από τους ίδιους τους μαθητές ( με τη βοήθεια των γονιών τους) λίγο πριν την επιστροφή τους στο σχολείο αυτή την εβδομάδα.

Τα παιδιά για να φτιάξουν τα καπέλα χρησιμοποίησαν χαρτόνια, μπαλόνια και άλλα υλικά και είναι σχεδιασμένα να κρατούν ένα μέτρο απόσταση προστασίας από τον έναν μαθητή στον άλλο.Τα καπέλα στην πραγματικότητα κρύβουν μια ιστορία καθώς θυμίζουν τα εκείνα των αξιωματούχων της δυναστείας Song.

kapela koronoiou gia paidia sxoleio 5

Σχεδιασμένα από τον ιδρυτή του Song, αυτοκράτορα Taizu, αυτά τα καπέλα είχαν μακριά κομμάτια που προεξείχαν από τις δύο πλευρές για να αποτρέπουν τους υπαλλήλους να ψιθυρίζουν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια των δικαστικών συνελεύσεων.

Λέτε και τα δικά μας παιδιά στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό να επιστρέψουν κάπως έτσι στις αίθουσες την 1η Ιουνίου; (εάν και εφόσον επιστρέψουν...)

Swipe up για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery που ακολουθεί.

πηγή: shanghaiist.comhanghaiist.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved