Κώστας Κρομμύδας: «Εύχομαι η κόρη μου να γίνει ένας καλός και δίκαιος άνθρωπος», αποκλειστικά στο Mothersblog.gr

Η μικρή Βάια, η κόρη του Κώστα Κρομμύδα ήρθε στον κόσμο το 2008 και από τότε είναι η απόλυτη προτεραιότητά του. Ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός μιλώντας αποκλειστικά στο mothersblog.gr, παραδέχεται πως είναι χαζομπαμπάς, θυμάται τις μαγικές στιγμές κατά τη γέννηση της κόρης του και τον πρώτο καιρό μαζί της ενώ αναφέρεται και στην απόφασή του να χαρίσει στο αναγνωστικό κοινό ένα «εγχειρίδιο για μπαμπάδες». Ο λόγος για το βιβλίο του με τίτλο «Μπαμπά μεγάλωσέ με» το οποίο αναφέρεται στις αγωνίες, τις αρμοδιότητες και τις χαρές που μπορεί να πάρει ένας πατέρας μεγαλώνοντας το παιδί του. 

Πώς θυμάστε τη μέρα που γεννήθηκε η κόρη σας; Ποια είναι η γεύση που σας αφήνει κάθε φορά που αυτή η στιγμή έρχεται στο νου σας;

Την θυμάμαι πολύ έντονα αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω ότι έχω ξεχάσει τίποτα από αυτή τη μέρα. Τη θυμάμαι πια με αγάπη αλλά τότε είχα μεγάλη αγωνία. Μου έχουν μείνε μόνο τα καλά. Δηλαδή δεν θυμάμαι την ένταση και την αγωνία. Μου έχει μείνει και η ξινισμένη μούρη της κόρης μου με το που βγήκε από την κοιλιά της μητέρας της. (γέλια)

Πώς θα περιγράφατε με λίγες λέξεις τη στιγμή που βλέπατε για πρώτη φορά τη μικρή σας;

Θυμάμαι ότι σκέφτηκα «Τι είναι αυτό; Τι είναι αυτό το πλασματάκι που ήρθε στον κόσμο;».

Ήσασταν μέσα στον τοκετό;

Ήμουν στο πλευρό της γυναίκας μου σε όλη τη διάρκεια αλλά δεν έκοψα τον ομφάλιο λώρο. Δεν συμμετείχα καθόλου στο ιατρικό διαδικαστικό αλλά μόνο σαν συμπαραστάτης.

Από την ημέρα που ήρθε στον κόσμο το παιδί, νιώθετε να δεθήκατε περισσότερο με τη σύζυγό σας Μαρίνα Γιώτη;

Ναι, βέβαια, εξελίχθηκε η σχέση μας πολύ και προς το καλύτερο.

Στη διαδικασία του θηλασμού θέλατε να επηρεάσετε τη σύζυγό σας ώστε να τον συνεχίσει με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος ή αφήσατε την απόφαση πάνω της;

Το άφησα πάνω της. Θήλαζε όσο της επέτρεπαν οι συνθήκες.

Η σύζυγός σας πέρασε επιλόχεια κατάθλιψη ή μεταπτώσεις στην ψυχολογία της όταν γέννησε;  

Όχι, δεν πέρασε κάτι σοβαρό, πολύ λίγα πράγματα. Στις ψυχολογικές της μεταπτώσεις, προσπαθούσα να είμαι κοντά της. Έκανα λίγο υπομονή. Άλλωστε, δεν είχε ακραίες συμπεριφορές. Δεν μπήκα στην διαδικασία να αντιδράσω αυτές τις λίγες φορές. Αν και δεν υπήρξαν έντονες καταστάσεις.

Ποια στιγμή από τις πρώτες σας μέρες με τη μικρή σας θα σας μείνει αξέχαστη;

Θα μου μείνει αξέχαστη η πρώτη μέρα που μου έσφιξε το χέρι. Ήταν πολύ μωρό στην  κούνια. Πήγα λοιπόν να τη σηκώσω και μου έπιασε το χέρι και το έσφιξε δυνατά. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή.

Η πιο δύσκολη στιγμή που χρειάστηκε να αντιμετωπίσετε σε σχέση με το παιδί;

Ανησύχησα και πανικοβλήθηκα μαζί όταν μία μέρα έκανε πολύ έντονο εμετό που δεν σταματούσε. Αυτό μόνο, δεν θυμάμαι να έχω περάσει με τη Βάια κάποια δύσκολη στιγμή.

Βοηθάτε στην καθημερινή φροντίδα της μικρής;

Βοηθάω από την πρώτη στιγμή και για την ακρίβεια πριν καν γεννηθεί. Φρόντιζα για το τι θα τρώει η μαμά της ώστε να τρέφεται και εκείνη σωστά μέσα στην κοιλιά. Γενικότερα πάντως, με τη γυναίκα μου έχουμε μοιράσει τις δουλειές 50-50.

Πότε νιώσατε ότι είστε πατέρας και έχετε την ευθύνη μιας νέας ζωής;

Αυτό δεν έγινε μέσα σε μία μέρα, νομίζω ότι έγινε από τον τρίτο μέχρι τον έκτο μήνα ζωής της κόρης μου. Εκεί αισθάνθηκα πατέρας.

Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας ως μπαμπά;

Είμαι πολλά πράγματα μαζί. Μπορεί να είμαι αυστηρός και την ίδια στιγμή να κάνω παραχωρήσεις. Πιστεύω ότι είμαι υπεύθυνος σε αυτό που κάνω και προσπαθώ να μεγαλώσω ένα παιδί με τις βασικές αρχές ευγένειας και καλής συμπεριφοράς στον κόσμο. Είμαι και χαζομπαμπάς και πολλά άλλα ακόμα.

Στο βιβλίο «Μπαμπά μεγάλωσέ με» ουσιαστικά γράφετε ένα εγχειρίδιο ανατροφής ενός παιδιού από έναν πατέρα.

 Ήταν η γενικότερη ανάγκη που είχα να εκφραστώ έχοντας την έμπνευση που έχει κάθε πατέρας μεγαλώνοντας ένα παιδί. Υπήρχε άλλωστε κενό και στη βιβλιογραφία γιατί δεν είχε γράψει ποτέ πριν ένας πατέρας για την πατρότητα. Όλα αυτά που αισθανόμουν εγώ ως μπαμπάς τα έντονα συναισθήματα, τα αποτύπωσα στο χαρτί. Όλο αυτό έγινε σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πάντα ήθελα να γράψω κάτι.

Πιστεύετε ότι ένας άντρας γεννιέται ή γίνεται μπαμπάς;

Πιστεύω ότι γεννιέται. Είναι στη φύση του 100% αλλά μεγαλώνοντας αρνείται αυτή τη φύση του και μετά πρέπει να επανέλθει. Στη φύση του αρσενικού είναι και η πατρότητα την οποία αντιλαμβάνεται όταν τελικά γίνεται πατέρας. 

Πιστεύετε ότι η μικρή έχει αδυναμία σε εσάς, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα κοριτσάκια;

Όχι, είναι 50% σε εμένα και 50% στη μητέρα της επειδή κανένας από τους δύο μας δεν προσπάθησε να τραβήξει περισσότερο την προσοχή της. Ξέρω ότι έχει ανάγκη και τους δύο. Πέντε χρόνια μετά δεν βλέπω να υπερισχύει κάποιος. Άντε να υπερισχύω εγώ κατά 1%... (γέλια)

Ποια είναι η πιο όμορφη στιγμή στην καθημερινότητά σας ως οικογένεια;

Είναι το πρωί όταν ξυπνάμε. Ετοιμάζω το πρωινό γιατί μου αρέσει να το κάνω και καθόμαστε όλοι μαζί και συζητάμε. Η μέρα μας ξεκινάει με χαμόγελα αν και βέβαια δεν λείπουν μερικές φορές και οι γκρίνιες. Μου αρέσει επίσης πολύ όταν ταξιδεύουμε όλοι μαζί με το αυτοκίνητο. Είναι από τις ωραιότερες στιγμές μας ως οικογένεια. 

Σκέφτεστε να αποκτήσετε άμεσα ένα ακόμα παιδάκι;

Θα θέλαμε αλλά δεν είναι στα άμεσα πλάνα μας. Σκεφτόμαστε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στα επαγγελματικά. Όχι, βέβαια ότι το αποκλείουμε. Θα δούμε στο μέλλον. 

Τι όνειρα κάνετε για τη μικρή σας;

Θέλω να γίνει καλός και δίκαιος άνθρωπος. Ας κάνει ό,τι θέλει στη ζωή της. Αυτό, όμως, για μένα είναι πάνω απʼ όλα.

Θα αφήνατε την καριέρα σας για να αφοσιωθείτε στο παιδί, αν τα έφερνε έτσι η ζωή;

Εφόσον αυτό δεν θα μου στερούσε τη δυνατότητα να της προσφέρω το γάλα της, ναι. Θέλω να πω ότι αν μπορούσα να την συντηρώ, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Άλλωστε, ήδη κάνω τα πράγματα που θέλω μαζί της και αφιερώνω πολύ χρόνο στη μικρή. Όποιος θέλει βρίσκει χρόνο, αυτό πιστεύω.

Το νέο σας βιβλίο «Η ζωή που έλειπε» αφορά σε δύο ιστορίες αγάπης και απόλυτου έρωτα. Πώς και δεν συνεχίσατε την πρώτη σας συγγραφική προσπάθεια μέσα από το πρίσμα του πατέρα;

Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Είχα γράψει το βιβλίο για μπαμπάδες όταν η κόρη μου έφτασε στα τέσσερα χρόνια. Από τότε ουσιαστικά έχει περάσει μόλις ένας χρόνος. Έτσι, δεν έχω το κατάλληλο υλικό. Το μυθιστόρημα ήρθε επειδή πάντα ήθελα να γράψω και επειδή υπήρξε προτροπή τόσο από φίλους μου όσο και από τον εκδοτικό μου οίκο. Είχα μία πολύ δυνατή ιστορία αγάπης και γύρω από αυτήν έφτιαξα το μυθιστόρημα. Όλα έγιναν σαν να συνωμότησε το σύμπαν. Και έτσι ήρθε το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Μία ευχή που θέλετε να συντροφεύει για πάντα τη ζωή της μικρής Βάιας;

Καταρχήν θα ήθελα να είναι υγιής. Και θα επαναλάβω ότι εύχομαι να γίνει ένας καλός και δίκαιος άνθρωπος.

Κώστας  Κρομμύδας: «Εύχομαι η κόρη μου να γίνει ένας καλός και δίκαιος άνθρωπος», αποκλειστικά στο Mothersblog.gr
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved