Έξυπνοι τρόποι για να διατηρήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα στο ψυγείο σας (vids)

Πώς μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά;

Έξυπνοι τρόποι για να διατηρήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα στο ψυγείο σας (vids)

Πολύ συχνά δεν καταναλώνουμε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουμε σπίτι μας.

Ακόμα όμως κι όταν τα έχουμε στο ψυγείο, χάνουν τη φρεσκάδα τους, μαραίνονται ή μαυρίζουν. Υπάρχουν τρόποι να τα διατηρήσουμε περισσότερες μέρες και να παραμένουν φρέσκα;

Ναι, αρκεί να γνωρίζουμε ποια λαχανικά αλλά και φρούτα διατηρούντα στο ψυγείο.

Για παράδειγμα, τα μήλα, τα λεμόνια και τα πορτοκάλια μπορούμε να τα έχουμε στη φρουτιέρα για περίπου μια εβδομάδα. Αν δεν καταναλωθούν, τότε τα βάζουμε στο ψυγείο.

Αντίθετα, τις φράουλες που είναι και της εποχής, πρέπει να τις διατηρούμε στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά τους. Τοποθετήστε τις σε ένα μπολ που να κλείνει αεροστεγώς και φροντίστε να τις καταναλώσετε άμεσα.

Τα καρότα τα τυλίγουμε καλά σε μια πλαστική σακούλα και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Αν συγκεντρώσουν υγρασία, τα σκουπίζουμε με χαρτί και αλλάζουμε τη συσκευασία.

Οι ντομάτες, σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση ότι τις βάζουμε στο ψυγείο, πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου για να μη χάσουν το άρωμά τους. Αν δεν τις καταναλώσουμε άμεσα, τότε τις τοποθετούμε σε ένα μπολ ( να μην πιέζει η μία την άλλη) και τις βάζουμε στο μεσαίο ράφι του ψυγείου.

Στα βίντεο που ακολουθούν θα δείτε και άλλους τρόπους πώς θα συντηρήσετε σωστά και άλλα τρόφιμα και λαχανικά στο ψυγείο σας:






Και άλλοι έξυπνοι τρόποι






© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved