Κορονοϊός: Αυτό το συγκλονιστικό σκίτσο κάνει το γύρο του διαδικτύου & υπάρχει λόγος

Τις τελευταίες μέρες, το σκίτσο ενός Ιταλού καλλιτέχνη έχει γίνει viral και μας συγκινεί. 

Κορονοϊός: Αυτό το συγκλονιστικό σκίτσο κάνει το γύρο του διαδικτύου & υπάρχει λόγος

Ο κορονοϊός μαστίζει την υφήλιο και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Σε κάποιες χώρες όπως η Ιταλία, καθημερινά πεθαίνουν πολλές εκατοντάδες άνθρωποι. Τα μέτρα, μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο αυστηρά και όλοι μας, μένουμε σπίτι για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και να προστατεύσουμε τους γύρω μας και ακόμη περισσότερο τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Τις τελευταίες εβδομάδες και εμείς, αλλά κυρίως όσοι ζουν στη γειτονική χώρα, ζούμε στιγμές που δεν είναι εύκολες. Από ότι φαίνεται όμως, οι δυσκολίες αυτές μας έχουν φέρει πιο κοντά, παρά την απομόνωση και τις αποστάσεις που πρέπει να κρατάμε.

Πριν από μερικές ημέρες, ένας Ιταλός καλλιτέχνης, ο Follia, ανέβασε το παρακάτω σκίτσο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ένα ηλικιωμένος βρίσκεται κατάκοιτος στο κρεβάτι του, μόνος, και το μόνο που έχει για παρηγοριά είναι οι αναμνήσεις του.

skitso koronoios

Το συγκλονιστικό σκίτσο, μας κάνει να δούμε την κατάσταση από τα μάτια αυτών των ανθρώπων, να τους συναισθανθούμε και να τους συμπονέσουμε. Στη θέση του ηλικιωμένου θα μπορούσαν να είναι οι δικοί μας γονείς, οι δικοί μας παππούδες.

Το σκίτσο κάνει το γύρο του διαδικτύου και μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η συνέπεια όλως μας για να βρεθούν όσο το δυνατόν λιγότεροι άνθρωποι σε αυτή τη θέση. Αυτές τις μέρες ας δώσουμε προτεραιότητα σε αυτούς τους ανθρώπους. Ας μείνουμε μέσα για αυτούς και ακόμα και αν δεν μπορούμε να τους συναντήσουμε, ας τους δείξουμε ότι είμαστε εκεί, ότι τους νοιαζόμαστε και ότι τους αγαπάμε, έστω και με ένα τηλεφώνημα.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved