Δέκα διάσημες γυναίκες που απέκτησαν παιδί μετά τα 45 (vid)

H μητρότητα τους άλλαξε τη ζωή.

Δέκα διάσημες γυναίκες που απέκτησαν παιδί μετά τα 45 (vid)

Το χρονικό όριο που έχει ορίσει η φύση για να μείνει μια γυναίκα έγκυος είναι η ηλικία της εμμηνόπαυσης, δηλαδή περίπου τα 50 χρόνια για τον δυτικό κόσμο.

Πάντως, οι επιστήμονες τονίζουν ότι η καλύτερη ηλικία για να αποκτήσει μια γυναίκα παιδί είναι τα 20-30 χρόνια.

Οι λόγοι που οδηγούν τις γυναίκες να προσπαθούν να συλλάβουν σε μεγαλύτερη ηλικία δεν είναι μονοδιάστατοι. Ορισμένες γυναίκες απλά δεν έχουν βρει τον κατάλληλο σύντροφο, άλλες δεν έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά και άλλες δεν μπορούν να κάνουν παιδί και καταφεύγουν σε μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η δυνατότητα σύλληψης και επιτυχούς έκβασης της εγκυμοσύνης μετά την ηλικία των 40 ετών, φτάνει περίπου στο 10%.

Στο κόσμο της showbiz πολλές είναι οι γυναίκες που απέκτησαν παιδί μετά τα 45! Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Brigitte Nielsen η οποία γέννησε σε ηλικία 54 ετών! Δεν ήταν το πρώτο της παιδί αλλά το πέμπτο καθώς έχει ήδη τέσσερις μεγάλους γιους.

Τη μητρότητα γνώρισε σε ηλικία 50 ετών και η Janet Jackson η οποία είναι σήμερα μια τρισευτυχισμένη μανούλα ενός αγοριού!

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ποιες άλλες διάσημες έγιναν μητέρες έχοντας κλείσει τα 45.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved