Πήρε αποζημίωση 52.000 ευρώ από τον γιατρό της επειδή έκανε δίδυμα!

Η ιστορία της συγκεκριμένης γυναίκας είναι απίστευτη. Την ίδια ώρα που εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο πασχίζουν να κάνουν παιδί, εκείνη μήνυσε τον γιατρό της επειδή έκανε δίδυμα!

Πήρε αποζημίωση 52.000 ευρώ από τον γιατρό της επειδή έκανε δίδυμα!

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η γυναίκα αυτή είχε βάλει πλέγμα αντισύλληψης στον κόλπο της ώστε να μην κάνει παιδιά αφού δεν το επιθυμούσε. Λίγο πριν την ημερομηνία λήξης (των τριών χρόνων που διαρκεί) του πλέγματος, έμεινε έγκυος και μάλιστα σε δίδυμα κοριτσάκια.

Τα έφερε στον κόσμο, όμως, δεν ήταν κάτι που επιθυμούσε και έτσι κινήθηκε νομικά εναντίον του γυναικολόγου της θεωρώντας τον υπεύθυνο που το πλέγμα δεν λειτούργησε και τελικά η ίδια συνέλαβε τα παιδιά της.

Αν και η γυναίκα διεκδίκησε νομικά πολύ μεγαλύτερο ποσό, ζητώντας από τον γιατρό της τα χρήματα που θα αντιστοιχούσαν στη φροντίδα και το μεγάλωμα δύο παιδιών μέχρι την ενηλικίωσή τους, το δικαστήριο έβγαλε ετυμηγορία κατά την οποία το ποσό ορίστηκε στις 52.000 ευρώ.

Όπως είπε και ο δικαστής την ώρα που ανακοίνωνε την απόφαση, τα χρήματα αυτά αποτελούν οικονομική αποζημίωση προς τη μητέρα μόνο για την απώλεια των αποδοχών της ως εργαζόμενης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τις δαπάνες για τις ιατρικές εξετάσεις κατά την ίδια περίοδο αλλά και το σοκ που υπέστη επειδή η εγκυμοσύνη και η γέννηση των διδύμων της δεν ήταν κάτι που επιθυμούσε.

Ο δικαστής, αφού της επεσήμανε πως τα παιδιά είναι ευλογία όταν έρχονται στον κόσμο, τόνισε πως δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει μαζί της για μεγάλο χρηματικό ποσό που θα αντιστοιχούσε στο μεγάλωμα των δύο παιδιών της καθώς αυτό είναι υποχρέωσή της από τη στιγμή που αυτά ήρθαν στον κόσμο και όχι του γιατρού, όποιο λάθος και αν έκανε με το προϊόν αντισύλληψης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved