Τρώτε για δύο; Έρευνα αποκαλύπτει ότι θα κάνετε παχύσαρκα παιδιά!

Για μερικές μέλλουσες μαμάδες, η εγκυμοσύνη είναι η μεγάλη τους ευκαιρία να απολαύσουν μεγάλες ποσότητες παχυντικών φαγητών χωρίς καθόλου ενοχές.

Τρώτε για δύο; Έρευνα αποκαλύπτει ότι θα κάνετε παχύσαρκα παιδιά!

Όμως, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα, οι γυναίκες που περιμένουν παιδί και τρώνε για δύο έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν στο μέλλον παχύσαρκα παιδιά.

Τα παιδιά που προήλθαν από μαμάδες οι οποίες πήραν πολλά κιλά στην εγκυμοσύνη, ήταν κατά τρεις φορές πιο μεγάλα, πιο βαριά και με περισσότερο λίπος στο σώμα τους, όπως διαπίστωσαν ερευνητές.

Το ρίσκο αυτό είναι χαμηλότερο για τις μέλλουσες μητέρες που αποφεύγουν να πάρουν πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μάλιστα η επικεφαλής της έρευνας υποστηρίζει πως οι μητέρες που τρώνε πολύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο γενικότερα την υγεία του παιδιού τους.

«Τα μωρά που είναι μεγαλύτερα κατά τη γέννησή τους, έχουν την προδιάθεση να γίνουν και πιο παχιά ως παιδιά ενώ και στο μέλλον έχουν γενικότερα προδιάθεση για την παχυσαρκία και ως ενήλικες» είπε ο ίδιος. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην ιατρική εφημερίδα Obstetrics & Gynaecology και έγινε σε 172 μέλλουσες μαμάδες στον Καναδά από το 1995 έως το 2011.

Οι περισσότερες από τις μισές έγκυες πήραν πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους παρά τις συμβουλές και το πρόγραμμα που τους είχε δοθεί για να ακολουθούν. Οι γυναίκες που είχαν πάρει βάρος κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού της εγκυμοσύνης τους, είχαν 2.7 περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν μωρά μεγαλύτερα και βαρύτερα, με παραπάνω από 14% λίπος στο σώμα τους.

Γι' αυτό όσες είστε έγκυες, καλό είναι να προσπαθήσετε να ελέγχετε το βάρος σας και να βγάλετε εντελώς από τη ζωή σας τον μύθο, ότι οι έγκυες πρέπει να τρώνε για δύο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved