Μην το παρακάνετε στο πάρτι του παιδιού σας!

Κάνατε ότι ήταν δυνατόν για να έχει το παιδί σας το πιο τέλειο πάρτι γενεθλίων. Οργανώσατε παιχνίδια για να διασκεδάσουν οι καλεσμένοι του και διακοσμήσατε με τον καλύτερο τρόπο το σπίτι. Κάτι όμως συμβαίνει και το παιδί σας αισθάνεται ότι το παραμελήσατε στο ίδιο του το πάρτι. Όταν λοιπόν κανονίζετε το πάρτι δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι όλα γίνονται γι΄αυτό που γιορτάζει και για κανέναν άλλο.

Ξεφύγετε λοιπόν από τον... ανταγωνισμό και μάθετε και στο παιδί σας ότι θα ευχαριστηθεί περισσότερο ένα πάρτι που θα είναι επικεντρωμένο σε αυτό παρά ένα υπερπολυτελές πάρτι.

Ξεκαθαρίστε τη λίστα καλεσμένων

Δεν πρέπει να σκέφτεστε διπλωματικά όταν την φτιάχνετε. Βάλτε στο μυαλό σας ποιοι άνθρωποι ταιριάζουν στο παιδί σας και σε εσάς και καλέστε μόνο αυτούς. Εάν το παιδί σας είναι 4 ή 5 ετών μην καλείτε πολλά παιδιά γιατί θα επικρατήσει πανικός. Στη συνέχεια ξεκαθαρίστε ποιοι θα είναι οι μεγάλοι που θα κάνουν μαζί σας παρέα, ούτε εσείς θέλετε να βαρεθείτε στη διάρκεια της βραδιάς.

Το θέμα και οι δραστηριότητες

Όλα πρέπει να ανταποκρίνονται σε πράγματα που αρέσουν στο παιδί σας και στην ηλικία του. Το λιγότερο είναι και το καλύτερο. Υπενθυμίζουμε ότι και μόνο που θα έχει τους αγαπημένους του φίλους εκεί θα παίξει με την ψυχή του.

Το φαγητό

Πραγματικά, τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται για το φαγητό. Απλές και ωραίες λιχουδιές είναι τα ιδανικότερα, αφού έτσι κι αλλιώς την περισσότερη ώρα θα θέλουν να παίζουν. Η πίτσα εξάλλου, αρέσει πολύ και στους γονείς!

Τα δώρα

Έχει γίνει συνήθεια, αλλά δεν είναι και υποχρεωτικό. Αν κάποιος γονιός το σταματήσει, τότε θα ακολουθήσουν και οι άλλοι και είναι σίγουρα καλύτερο για όλους. Μετά από λίγο καιρό εξάλλου, τα παιδιά δεν θα περιμένουν τίποτε στο τέλος του πάρτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved