Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Όλιβερ Τουίστ» στον Ελληνικό Κόσμο

Το Mothersblog.gr σε συνεργασία με τον Ελληνικό Κόσμο κάνουν δώρο σε δέκα τυχερούς αναγνώστες από μια διπλή πρόσκληση.

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Όλιβερ Τουίστ»  στον Ελληνικό Κόσμο

Πιο συγκεκριμένα:

(5) διπλές για το Σάββατο 8/2 ώρα έναρξης: 14:30 και (5) διπλές για την Κυριακή 9/2 ώρα έναρξης: 11:30, στο Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τ.: 212 254 0300

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου!

Λίγα λόγια για το έργο

-«Τι είπες;», έκανε μην μπορώντας να πιστέψει στα αυτιά του.

-«Σας παρακαλώ κύριε», επανέλαβε ο Όλιβερ, «θέλω λίγο ακόμα φαγητό. Πεινάω!»

Μεταφερόμαστε στην Αγγλία του 19ου αιώνα. Ο Όλιβερ Τουίστ γεννιέται σε ένα φτωχοκομείο της αγγλικής επαρχίας, ενώ η μητέρα του πεθαίνει στη γέννα. Το βρέφος καταλήγει σε ένα ορφανοτροφείο. Εκεί, ο παιδονόμος αναλαμβάνει να του δώσει ένα όνομα, που το διαλέγει για κάθε ορφανό με αλφαβητική σειρά. Ο Όλιβερ είναι ένα παιδί χλωμό και αδύνατο, πάντα δειλό και τρομαγμένο.

Μια μέρα διαπράττει το «τρομερό αμάρτημα» να ζητήσει λίγο παραπάνω φαγητό. Ο διευθυντής του ιδρύματος κ. Μπαμπλ εξαγριώνεται με το θρασύ αίτημά του, τον τιμωρεί με απομόνωση και έπειτα με διωγμό από το ορφανοτροφείο. Ο Όλιβερ, χωρίς πλέον στέγη και μόνος, πιάνει δουλειά στον κύριο που τον «πούλησε» ο κ. Μπαμπλ. Η αμοιβή του είναι ένα πολύ μικρό πιάτο φαγητό και ένας ύπνος σε μια γωνιά, στη βρώμικη σοφίτα του σπιτιού. Μην αντέχοντας άλλο να ζει κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες, αποφασίζει να δραπετεύσει, περπατώντας μέχρι το Λονδίνο. Εκεί, η ευκαιρία για ένα νέο σπιτικό θα δοθεί στον μικρό Όλιβερ από μια συμμορία πορτοφολάδων. Στο νέο του σπίτι, θα γνωρίσει τον αρχηγό της συμμορίας (Φάγκιν), τον κακοποιό Μπίλ Σάικς, την εκρηκτική Νάνσυ και τον πονηρό Ατσίδα.

Η ελπίδα όμως απλώνει το χέρι στον Όλιβερ και φέρνει στο διάβα του την κυρία Μπέντγουικ και τον κύριο Μπράουνλοου, δύο υπέροχους ανθρώπους, που παρά τις δυσκολίες της ζωής έχουν καταφέρει να κρατήσουν αλώβητη την ανθρωπιά τους. Ο Όλιβερ ακροβατεί ανάμεσα σε δύο κόσμους που κλονίζουν την παιδικότητα του και την ηθική του ακεραιότητα. Μια πάλη ανάμεσα στο καλό και στο κακό, στο φως και στο σκοτάδι, ξεκινάει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved