Playmogreek – Τα ελληνικά Playmobil με τις παραδοσιακές φορεσιές που δημιούργησε ένας 19χρονος

Ένα παιδικό όνειρο ήταν η πηγή έμπνευσης για αυτές τις υπέροχες δημιουργίες.

Playmogreek – Τα ελληνικά Playmobil με τις παραδοσιακές φορεσιές που δημιούργησε ένας 19χρονος

Ο Πέτρος Καμινιώτης -21 ετών σήμερα- είναι ο δημιουργός αυτών των υπέροχων φιγούρων. Τα playmobil είναι από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών και το customizing τους, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλον τον κόσμο.

Οι δημιουργίες του Πέτρου όμως, είναι πραγματικά έργα τέχνης και ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή.

Έμπνευσή του, η χώρα μας. Ο ευφάνταστος νεαρός ντύνει τις φιγούρες του με ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως χαρτί, μαρκαδόρους και κόλλα.

«Η ιδέα μου γεννήθηκε από τότε που ήμουν στο νηπιαγωγείο, αλλά πιο σωστές φορεσιές άρχισα να φτιάχνω στα 14, χωρίς όμως τη λεπτομέρεια που έχουν τώρα. Το καλοκαίρι πριν δώσω πανελλήνιες τα ξανάπιασα και ασχολήθηκα λίγο. Τα άφησα για τις εξετάσεις, ενώ μόλις πέρασα στη σχολή ξεκίνησα να κάνω πιο πιστές κατασκευές. Η πρώτη “σωστή” φορεσιά που έκανα ήταν το Ρουμλούκι από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, η οποία είναι και από τις αγαπημένες μου. Νομίζω ότι ποτέ δεν είναι αρκετά αυτά που ξέρεις για να είσαι σε θέση να αποδώσεις πιστά τις φορεσιές, αυτό που κάνω είναι να προσπαθώ όσο το δυνατόν να τις πλησιάσω. Κάνω έρευνα, ρωτάω φίλους, γνωστούς, ντόπιους, όσους ασχολούνται με την παράδοση, μετά ψάχνω φωτογραφικό υλικό και σε βιβλία, σχεδιάζω τα πατρόν από τα ρούχα, τα κόβω, τα χρωματίζω και, στο τέλος, τα κολλάω πάνω στις φιγούρες» είχε δηλώσει ο νεαρός πριν από δύο χρόνια σε συνέντευξή του στη lifo.gr

Ο Πέτρος έχει δημιουργήσει μία σελίδα στο Facebook όπου ανεβάζει φωτογραφίες από τις εντυπωσιακές δημιουργίες του.

Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες από αυτές και μπορείτε να τις απολαύσετε στην παρακάτω gallery.

Πηγή φωτογραφιών: Facebook @playmogreek

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved