Μαμά και κόρη γίνονται το πρώτο δίδυμο κυβερνήτη και συγκυβερνήτη στον κόσμο (pics)

Ένα… ιπτάμενο δίδυμο που έγραψε ιστορία.

Μαμά και κόρη γίνονται το πρώτο δίδυμο κυβερνήτη και συγκυβερνήτη στον κόσμο (pics)

Το επάγγελμα του πιλότου ανέκαθεν ήταν ανδροκρατούμενο. Ακόμη και σήμερα, οι γυναίκες πιλότοι καλύπτουν μόλις το 4.4%, σύμφωνα με το κέντρο Αεροπορίας.

Η Wendy και η Kelly Rexon είναι δύο γυναίκες τα ονόματα των οποίων θα μείνουν στην ιστορία της αεροπορίας, όχι φυσικά γιατί είναι γυναίκες, αλλά γιατί είναι το πρώτο δίδυμο κυβερνήτη και συγκυβερνήτη που είναι μαμά και κόρη.

Ο σύζυγος της Wendy είναι επίσης πιλότος, όπως και τα άλλα δύο τους παιδιά.

«Θυμάμαι πάντα παίζαμε με τα αδέρφια μου τους πιλότους και παίρναμε τα καπέλα της μαμάς και του μπαμπά. Επίσης, πολλές φορές μας έπαιρναν μαζί τους και στα ταξίδια» δήλωσε η Kelly στο ABC News.

«Είναι για εμάς κάτι σαν οικογενειακή υπόθεση. Ξεκίνησα να πετάω όταν ήμουν μόλις 16 ετών και είχα την ευτυχία να είμαι αυτή που έμαθα και στην αδερφή μου να πετάει.»

Πριν από κάποιο διάστημα, η Wendy και η κόρη της Kelly, πέταξαν για πρώτη φορά μαζί σαν κυβερνήτης και συγκυβερνήτης. Η πτήση τους από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Los Angeles κατέληξε περιπετειώδης καθώς κάποια στιγμή είδαν να βγαίνει ανησυχητικός καπνός από το αεροπλάνο.

«Ήταν μία δύσκολη πτήση, όμως η Kelly τα πήγε εξαιρετικά. Ήταν η πρώτη φορά που την είδα να διαχειρίζεται μία τέτοια κατάσταση και είμαι πολύ περήφανη», δήλωσε η Wendy για την κόρη της.

Ο χώρος της αεροπορίας μπορεί να είναι ανδροκρατούμενος, όμως τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και περισσότερες προσπάθειες για να ενταχθούν ακόμη περισσότερες γυναίκες στο δυναμικό της.

Αεροπορικές εταιρείες παίρνουν σχετικές πρωτοβουλίες και παρότι μικρή, παρατηρείται μία αύξηση στο ποσοστό γυναικών που δουλεύουν σε τέτοιες θέσεις.

Πηγή: unearthwomen.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved