Βρετανικός κολοσσός κατηγορείται για καταναγκαστική παιδική εργασία

Μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες προϊόντων ζάχαρης στον κόσμο κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για καταναγκαστική παιδική εργασία.

Βρετανικός κολοσσός κατηγορείται για καταναγκαστική παιδική εργασία

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και η κυβέρνηση της Καμπότζης που επιτρέπει κάτι τέτοιο στη χώρα. Πρόκειται για τον Βρετανικό κολοσσό Tate & Lyle ο οποίος προμηθεύει τον δυτικό κόσμο με μεγάλες ποσότητες ζάχαρης από την Καμπότζη, έχοντας όμως για υπαλλήλους μικρά παιδιά.

Η ίδια βιομηχανία κατηγορείται επίσης για κακοποίηση και κακομεταχείριση των ντόπιων στην Καμπότζη αλλά και για κλοπή ξένης περιουσίας καθώς οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως άνθρωποι της εταιρίας, τους πήραν τη γη τους και τα σπίτια τους με το «έτσι θέλω» προκειμένου να στήσουν τον κολοσσό τους.

Τουλάχιστον διακόσιες οικογένειες στην Καμπότζη έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του Βρετανικού κολοσσού, έχοντας μάλιστα απευθυνθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου. Τα μέλη των οικογενειών αυτών θέλουν να αποζημιωθούν για κάθε ρίζα ζαχαροκάλαμου που καλλιεργήθηκε στη δική τους γη, ζητώντας να πάρουν αναδρομικά τα χρήματα αυτά από το 2006 που ξεκίνησε τη λειτουργία της η συγκεκριμένη επιχείρηση στην Καμπότζη.

Πολλοί από εκείνους που ισχυρίζονται ότι έχουν χάσει τη γη τους εξαιτίας του βρετανικού κολοσσού, λένε ότι από τότε έχουν αναγκαστεί να εργάζονται στις φυτείες παίρνοντας ελάχιστα χρήματα ως αμοιβή (κάτω από δύο δολάρια την ημέρα) για την εργασία τους.

Ακτιβιστές ανά τον κόσμο που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση υποστηρίζουν ότι σχεδόν 247.000 στρέμματα έχουν καταπατηθεί και χρησιμοποιηθεί παράνομα από τη Βρετανική βιομηχανία τα τελευταία 7 χρόνια.

«Έπρεπε να σταματήσω τα παιδιά μου από το σχολείο και να τα στείλω να δουλέψουν στις φυτείες αφού πήραν τη γη μας. Αν δεν το έκανα, δεν θα είχαμε ούτε να φάμε», αποκάλυψε ο 38χρονος αγρότης Τσι Σοκ ο οποίος είναι ανάμεσα σε εκείνους που έχει κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρίας.

«Χάσαμε τόσα στρέμματα γης και δεν πήραμε καμία αποζημίωση, ούτε ένα δολάριο» τόνισε ο ίδιος. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και είναι πολλοί εκείνοι που περιμένουν με ανυπομονησία την ετυμηγορία...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved