Δείτε τι κάνουν αυτά τα χαριτωμένα πάντα - Πολύ γέλιο (vid)

Είναι τόσο αξιολάτρευτα.

Δείτε τι κάνουν αυτά τα χαριτωμένα πάντα - Πολύ γέλιο (vid)

Το πάντα, η αιλουρόποδη αρκούδα, γνωστό επίσης ως το γιγαντιαίο πάντα, είναι αρκούδα που απαντάται στην κεντροδυτική και νοτιοδυτική Κίνα. Αναγνωρίζεται εύκολα από τις μεγάλες, χαρακτηριστικές μαύρες κηλίδες γύρω από τα μάτια του, τα αφτιά του, και κατά μήκος του στρόγγυλου σώματός του.

Αν και κατατάσσεται στην τάξη των Σαρκοφάγων τρέφεται κατά 99% με μπαμπού. Στην αιχμαλωσία (εθνικά πάρκα/ζωολογικοί κήποι), μερικές φορές τρώνε μέλι, αβγά, ψάρια, γλυκοπατάτες, φύλλα θάμνων, πορτοκάλια ή μπανάνες μαζί με το ειδικά παρασκευασμένο φαγητό.

Το πάντα είναι είδος σε κίνδυνο. Σύμφωνα με το el.wikipedia.org, αναφορά του 2007 έδειξε ότι ζουν 239 πάντα σε αιχμαλωσία εντός της Κίνας και άλλα 27 έξω από την χώρα. Οι εκτιμήσεις του άγριου πληθυσμού ποικίλουν: Μία εκτίμηση έδειξε ότι υπάρχουν γύρω στα 1590 μεμονωμένα πάντα στην άγρια φύση, ενώ μία μελέτη του 2006 μέσω ανάλυσης του DNA υπολόγισε ότι αυτός ο αριθμός πρέπει να είναι από 2000 μέχρι 3000. Κάποιες αναφορές επίσης δείχνουν ότι ο αριθμός των πάντα στη φύση αυξάνεται.

Είναι αρκετά αγαπητό ζώο, λόγω του φιλειρηνικού χαρακτήρα του, αλλά και της εμφάνισής του. Δεν είναι τυχαίο ότι τα παιδιά τα λατρεύουν και τα βιντεάκια στα οποία πρωταγωνιστούν γίνονται viral.

Ένα τέτοιο απολαυστικό βίντεο με απίστευτα κατορθώματα των πάντα μπορείτε να δείτε και εσείς ευθύς αμέσως:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved