Σχεδιάστηκε σε εργαστήριο το πρώτο σπέρμα!‏

Μια ομάδα από Ιάπωνες επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Γιοκοχάμα είναι οι πρώτοι οι οποίοι παρήγαγαν σπέρμα μέσα στο εργαστήριο, όπως αναφέρουν τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σχεδιάστηκε σε εργαστήριο το πρώτο σπέρμα!‏

Σε μελέτες που έγιναν σε ποντίκια, βρέθηκε ο τρόπος για να μετατρέπονται τα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα, σε σπέρμα. Οι έρευνες έδειξαν ότι κάποιες πρόδρομες ουσίες του σπέρματος οι οποίες ονομάζονται αρχέγονα γεννητικά κύτταρα μπορούν να γίνουν υγιή σπερματοζωάρια.

Και ύστερα οι επιστήμονες έκαναν μεταμόσχευση σε αρσενικά ποντίκια τα οποία είχαν προβλήματα γονιμότητας και αποδείχθηκε ότι μπορούσαν πλέον να παράγουν σπέρμα. Ακολούθησε γονιμοποίηση ωαρίων, που μετά τοποθετήθηκαν σε θηλυκά ποντίκια με τη μέθοδο της εξωσωματικής. Τα θηλυκά κυοφόρησαν τα έμβρυα και γέννησαν αρσενικά αλλά και θηλυκά ποντίκια τα οποία μεγάλωσαν και ενηλικιώθηκαν.

Στο παρελθόν είχαν ξαναγίνει και από άλλες επιστημονικές ομάδες προσπάθειες για δημιουργία σπέρματος αλλά οι απόγονοι που είχαν δημιουργηθεί δεν ήταν υγιείς. Αν και ακόμα οι έρευνες έχουν πολύ δρόμο για να ολοκληρωθούν πριν αρχίσουν να γίνονται δοκιμές στον άνθρωπο, η μέθοδος αυτή δίνει ελπίδα σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στειρότητας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved