Μια αστεία χριστουγεννιάτικη ιστορία

Τέτοιες μέρες μου έρχεται πάντα στο μυαλό η πρώτη φορά που η κόρη μου η Βαλεντίνα κατάφερε να πιάσει μόνη της το ποτηράκι με το γάλα και να πιει.

Μια αστεία χριστουγεννιάτικη ιστορία

Για τη μαμά η κάθε «πρώτη φορά» του παιδιού της, ασυναίσθητα, χαράσσεται στη μνήμη της.

Ήταν παραμονή Χριστουγέννων. Το σπίτι ήταν στολισμένο γιορτινά με το χριστουγεννιάτικο δέντρο να πρωταγωνιστεί στο σαλόνι, τα φωτεινά λαμπάκια να αναβοσβήνουν ρυθμικά και τα πολύχρωμα στολίδια, που το καθένα κουβαλά τη δική του ιστορία, να διακοσμούν κάθε γωνιά του σπιτιού. Ο χώρος μοσχοβολούσε από τα μελομακάρονα και τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, που δεν σου άφηναν την επιλογή να αντισταθείς…

Η μικρή ήταν τόσο ενθουσιασμένη, που δεν μπορούσε να κρύψει την ανυπομονησία της. Άραγε τι δώρο θα έκρυβε στο σάκο του ο Άγιος Βασίλης; Πόσο όμορφη αυτή η παράδοση…
Εκείνη η χρονιά ήταν η πρώτη που ετοιμάσαμε μια γεμάτη κούπα γάλα για να ευχαριστήσουμε τον Άγιο Βασίλη και δίπλα σε ένα γυάλινο πιατάκι βάλαμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες για να διαλέξει τι του αρέσει περισσότερο. «Να του βάλουμε το δικό μου Nestlé Junior! Τόσο ταξίδι έκανε για να μας βρει... Θα είναι πολύ κουρασμένος!» φωνάζει το Κατερινάκι μου. Το Nestle Junior είναι το αγαπημένο γάλα της μικρής μας με υπέροχη γεύση που την ξετρελαίνει. Προσθέσαμε στο ζεστό γάλα και μία κουταλίτσα μέλι και από πάνω το στολίσαμε με λίγη άχνη κανέλα για να δώσουμε γεύση γιορτινή.

Δείτε την gallery παρακάτω

dfsdf



Φεύγοντας από το σαλόνι γύρισα πίσω μου και τι να δω. Η μικρή είχε ξεγλιστρήσει πονηρά, χωρίς να την πάρουμε είδηση. Δειλά - δειλά κατάφερε να πάρει το ποτήρι με το γάλα του Άγιου Βασίλη και με βλέμμα όλο πονηριά έβαλε τη προσωπάκι της στο ποτήρι και άρχισε να πίνει γρήγορα με λαχτάρα. Εκείνη η σκηνή που σχηματίστηκε το πρώτο της μουστάκι από γάλα, δε σας κρύβω ότι μας έκανε να σκάσουμε στα γέλια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved