Στο φως τα απόρρητα αρχεία της καθολικής εκκλησίας για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς

Την περασμένη Δευτέρα, η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή του Μιλγουόκι δημοσιοποίησε 6.000 σελίδες απόρρητων εγγράφων που αφορούσαν στον χειρισμό της εκκλησίας διαφόρων καταγγελιών που αφορούσαν σε σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών από ιερείς.

Στο φως τα απόρρητα αρχεία της καθολικής εκκλησίας για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς

Σε ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής, ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος του Μιλγουόκι, Τζέρομι Λιστέκι, είπε ότι έκανε αυτή την κίνηση γιατί ελπίζει πως με τη δημοσιοποίηση αυτών των εγγράφων θα δώσει μία βοήθεια στα θύματα της κακοποίησης και τις οικογένειές τους και θα τους κάνει να αναθεωρήσουν κάποια πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με την εκκλησία.

Για πολλούς βέβαια, μία τέτοια κίνηση δεν είναι τίποτα άλλο από τη μόνιμη ανάγκη της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας να φροντίζει για τα έσοδά της και να ασχολείται μόνο με αυτά, θέλοντας να προσελκύει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί στους κόλπους της.

Σύμφωνα πάντως με τον δικηγόρο Τζεφ Άντερσον ο οποίος έχει ασχοληθεί με ανάλογη υπόθεση, η κίνηση αυτή του Αρχιεπισκόπου κρύβει πίσω της την ανάγκη της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας να αποφύγει τις αποζημιώσεις που πρέπει να δώσει στα θύματα για όσα, με δικαστικές αποφάσεις, έχουν κάνει οι ιερείς σε ανήλικα παιδιά. Ο ίδιος τονίζει ότι για πολλά χρόνια η Εκκλησία προσπαθούσε να κρατήσει πολύ μακριά από τη δημοσιότητα τέτοιες υποθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 2011, 575 παιδιά με τις οικογένειές τους κινήθηκαν εναντίον της εκκλησίας με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς. Όποιος και αν είναι ο λόγος που κρύβεται πίσω από τη δημοσιοποίηση τέτοιων εγγράφων, είναι γεγονός ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά μιας και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία προσπαθούσε να «κουκουλώνει» ανάλογες υποθέσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved