Greta Thunberg: Η 16χρονη ακτιβίστρια που αναδείχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς (pics & vid)

Η ανάδειξη έγινε χθες από το περιοδικό Time και η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Μπορεί να είναι μόλις 16 ετών αλλά η δράση της είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο. Η νεαρή κοπέλα από την Σουηδία έχει χαρακτηριστεί σύμβολο της οικολογικής συνείδησης και υπόδειγμα του παγκόσμιου ακτιβισμού των νέων.

Η δράση της ξεκίνησε το 2018, όταν σε ηλικία μόλις 15 ετών κατασκήνωσε έξω από το Κοινοβούλιο της Σουηδίας και διαμαρτυρήθηκε για τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, απαίτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Το πλακάτ το οποίο κρατούσε έγραφε «Σχολική Απεργία για το κλίμα» και οι φωτογραφίες της μπροστά από το Κοινοβούλιο έκαναν τότε το γύρο των media.

Το ίδιο έτος αποτέλεσε βασικός ομιλητής στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.







Ένα χρόνο αργότερα και ενώ η δράση της είναι πλέον γνωστή σε όλη την υφήλιο, τρία μέλη της Νορβηγικής Βουλής και δύο της Σουηδικής, την πρότειναν για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Στην Σουηδία ωστόσο, η μικρή Greta ήταν γνωστή από πριν. Τον Αύγουστο του 2014 , όταν ήταν μόλις 11 ετών, σταμάτησε ξαφνικά να μιλάει, να τρώει, να διαβάζει ή να θέλει να κάνει το οτιδήποτε. Αυτή η κατάσταση διήρκεσε για αρκετούς μήνες και τελικά η νεαρή κοπέλα διαγνώστηκε με σύνδρομο Άσπεργκερ. Η μητέρα της είναι γνωστή τραγουδίστρια της χώρας και τότε η ασθένεια της 11χρονης κοπέλας είχε αναφερθεί στην Εξπρέσσεν, μια γνωστή εφημερίδα της χώρας

Η Greta Thunberg είναι ένας νέος άνθρωπος που με πάθος και επιμονή παλεύει για τα «πιστεύω» του και το μέλλον όλων μας. Είναι η υπόδειγμα για όλους μας και η δράση της εμπνέει μικρούς και μεγάλους.

Για τον λόγο αυτό, το περιοδικό Time την ανέδειξε ως Πρόσωπο της Χρόνιας και από χθες η φωτογραφία της στο εξώφυλλο του διεθνούς φήμης περδικιού, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Πηγή φωτογραφιών: Instagram @gretathunberggretathunberg & time.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved