Αυτές τις γιορτές μίλησε στα παιδιά σου για τα «Δώρα Αγάπης»!

Λένε πως τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών και η αλήθεια είναι ότι κάθε γονιός γνωρίζει καλά πόσο σημαντικό είναι να φροντίζει να δημιουργεί τις πιο όμορφες αναμνήσεις για τα μικρά του μέσα από νόστιμες, γιορτινές γεύσεις που μένουν για πάντα στο μυαλό, υπέροχες δραστηριότητες και φυσικά, όμορφα δώρα αγάπης.

Αυτές τις γιορτές μίλησε στα παιδιά σου για τα «Δώρα Αγάπης»!

Ενδεχομένως όμως, ο πιο σημαντικός ρόλος που ένας γονιός καλείται να αναλάβει την περίοδο των γιορτών είναι να βοηθήσει το παιδί του να κατανοήσει τη σημασία του να μοιράζεται και να προσφέρει. Διότι τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης και αυτό σημαίνει ότι πέρα από το να λαμβάνουμε, πρέπει να μαθαίνουμε και να δίνουμε στους αγαπημένους μας και κυρίως, σε όσους έχουν ανάγκη. Κακά τα ψέματα, άλλωστε!

Όλοι χρειαζόμαστε έναν Άγιο Βασίλη, σε όποια ηλικία και αν βρισκόμαστε.

Μαθαίνοντας στα παιδιά την αξία της προσφοράς

Φέτος, λοιπόν, αποφάσισα πως είχε έρθει η ώρα να δείξω στα παιδιά μου το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Αφού μου έδωσαν τα δικά τους γράμματα για τον Άγιο Βασίλη, πήρα την πρωτοβουλία να τους μιλήσω για τη σημασία του να κάνουν και εκείνα τη δική τους πράξη προσφοράς αυτές τις γιορτές και να τους μάθω πώς ένα δώρο μπορεί να γίνει αγάπη.

Τι ακριβώς έκανα; Τους εξήγησα ότι και οι μεγάλοι χρειάζονται συχνά λίγη μαγεία και τους ζήτησα να «μπουν φέτος στα παπούτσια» του Άγιου Βασίλη και να «αγκαλιάσουν» με την αγάπη τους εκείνους που έχουν ανάγκη!

Την καλύτερη, λοιπόν, ευκαιρία για να μεταφέρω στα παιδιά μου αυτό το όμορφο «μήνυμα», μου την έδωσε φέτος η ΑΒ Βασιλόπουλος με τα «Δώρα Αγάπης»! Η γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ φέρνει για τέταρτη συνεχή χρονιά μοναδικά «Δώρα Αγάπης» σε 175 επιλεγμένα καταστήματά της και μέσα από ένα άκρως συγκινητικό σποτ, μας καλεί όλους να κάνουμε τη δική μας πράξη αγάπης αυτές τις γιορτές.

av

Όταν ένα δώρο γίνεται αγάπη

Τι είναι τα «Δώρα Αγάπης» και πώς μπορούν να βοηθήσουν μικρούς και μεγάλους να κατανοήσουν ή να… θυμηθούν τη σημασία του να προσφέρεις;
Πρόκειται ουσιαστικά για γιορτινά κουτιά τα οποία περιέχουν βασικά είδη διατροφής για κάθε νοικοκυριό. Από περαστή τομάτα, μέχρι αλεύρι όλων των χρήσεων και από πένες μέχρι γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, μπισκότα γεμιστά με κρέμα βανίλια και σοκολάτα γάλακτος (θα δεις αναλυτικά το περιεχόμενο του «Δώρου Αγάπης» εδώ).

Τα «Δώρα Αγάπης» έχουν ένα πολύ ξεχωριστό σκοπό, καθώς προορίζονται για συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη από τον δικό τους… Άγιο Βασίλη. Με μόλις 3,75 ευρώ, λοιπόν, ο καθένας μπορεί να μοιράσει χαρά και αγάπη σε κάποιον που το έχει ανάγκη ή να ενισχύσει με το κουτί το ειδικό καλάθι συγκέντρωσης τροφίμων του καταστήματος και η ΑΒ Βασιλόπουλος θα φροντίσει να φτάσει στο τραπέζι εκείνων που πραγματικά το χρειάζονται! Μάλιστα, για κάθε «Δώρο Αγάπης» που αγοράζει κάποιος, η ΑΒ προσφέρει το αντίστοιχο ποσό στην Τράπεζα Τροφίμων.

av1

Ας εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, την περίοδο των γιορτών για να δείξουμε στα παιδιά μας πώς ένα δώρο μπορεί να γίνει αγάπη και κυρίως, για να προσφέρουμε όλοι χαρά στους γύρω μας και ειδικότερα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από λίγη ζεστασιά.

Διότι μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα παιδιά θα πάρουν ένα πολύτιμο μάθημα. Ποιο είναι αυτό; Ότι η αγάπη πρέπει να επιστρέφεται και πως όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουν -και θα έχουν πάντα- ανάγκη από έναν Άγιο Βασίλη!

Δες παρακάτω το σποτ που με ενέπνευσε να μιλήσω στα παιδιά μου για τα «Δώρα Αγάπης» και δώσε και εσύ στα μικρά σου την ευκαιρία να μπουν -έστω για μια ημέρα- «στα παπούτσια» του Άγιου Βασίλη και να μάθουν από πρώτο χέρι τη μεγάλη αξία της προσφοράς!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved