Γιατί η σύλληψη των περισσότερων παιδιών γίνεται χειμώνα;

Και όμως, ο χειμώνας θεωρείται η πιο παραγωγική περίοδος σύμφωνα με έρευνες.

Γιατί η σύλληψη των περισσότερων παιδιών γίνεται χειμώνα;

Νιώθεις και εσύ ότι ο περισσότεροι φίλοι και γνωστοί σου έχουν γεννηθεί το φθινόπωρο ή στις αρχές του χειμώνα; Είναι πραγματικότητα και μάλιστα δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Σύμφωνα με έρευνες, ο χειμώνας θεωρείται η πιο παραγωγική περίοδος του χρόνου και μάλιστα τον Δεκέμβρη, συλλαμβάνεται το 9% των μωρών που γεννιούνται σε ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όλα τα έμβια όντα έχουν ένα έμφυτο ένστικτο για την περίοδο αναπαραγωγής τους και συνήθως η επιλογή γίνεται ώστε η περίοδος που θα γεννηθεί το νέο μέλος, ο καιρός να είναι πιο θερμός.

Επιπλέον, θεωρίες υποστηρίζουν ότι τον χειμώνα το ζευγάρι είναι πιο ενεργό σεξουαλικά και ότι οι γυναίκες είναι πιο γόνιμες. Σε αυτό σύμφωνα με τους υποστηρικτές αυτών των θεωριών, καθοριστικό ρόλο παίζει και το ότι η μέρα τον χειμώνα είναι πιο μικρή.

Γενικά, το ζήτημα της εποχής σύλληψης και γέννησης, έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τους ερευνητές. Από μία άλλη έρευνα που έγινε πρόσφατα προέκυψε ότι τα μωρά που γεννιούνται χειμώνα, γεννιούνται 10 γραμμάτια πιο αδύνατα σε σχέση με αυτά που γεννιούνται καλοκαίρι.

Πηγή: mentafloss.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved