Δεκαπέντε φωτογραφίες με τα πιο όμορφα κοιμισμένα νεογέννητα μωράκια που έχετε δει (pics)

Υπάρχει πιο όμορφο θέαμα από ένα μωράκι που κοιμάται γαλήνια;

Δεκαπέντε φωτογραφίες με τα πιο όμορφα κοιμισμένα νεογέννητα μωράκια που έχετε δει (pics)

Τα νεογέννητα μωράκια κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων, μπορούν να κοιμούνται από 16 έως και 20 ώρες τη μέρα.

Στις λιγοστές ώρες που είναι ξύπνια, θα φάνε, θα τα αλλάξετε και θα ξανακοιμηθούν.

Ο ύπνος τους είναι άστατος, χωρίς πρόγραμμα. Συνήθως δεν καταλαβαίνουν αν είναι νύχτα ή μέρα με αποτέλεσμα συχνά να ξυπνούν μες στην νύχτα πεινασμένα. Γενικότερα αυτή την περίοδο φαγητό και ύπνος είναι πολύ στενά συνδεδεμένα.

Πώς εξελίσσεται ο ύπνος των νεογνών;

Σύμφωνα με τον Αναπτυξιακό Εργοθεραπευτή κ. Στέλιο Μαντούδη τα νεογέννητα είναι υπό την επήρεια των φαρμάκων που χορηγήθηκαν στη μητέρα με αποτέλεσμα συχνά να είναι αρκετά νωθρά. Μπορεί να χρειαστεί οι γονείς να το ενεργοποιήσουν κουνώντας τα ήπια, χαϊδεύοντας τα, αλλάζοντας τους πάνα. Οι γονείς καλό είναι να έχουν το νου τους και να το ξυπνούν αν διαπιστώσουν ότι έχουν περάσει αρκετές ώρες χωρίς να έχει φάει, όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό.

Τις πρώτες εβδομάδες ζωής το βρέφος έχει την τάση να κοιμάται στην αγκαλιά των γονιών ή στην κούνια έχοντα όμως δίπλα του τη μητέρα. Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που κοιμάται ελαφρά κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Γενικότερα το βρέφος κοιμάται ελαφρά εκείνη την περίοδο και ξυπνάει από τον παραμικρό θόρυβο. Ο ύπνος το βοηθάει να επεξεργαστεί υποσυνείδητα τις πληροφορίες που έχει δεχτεί από το περιβάλλον.

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε νεογέννητα που φωτογραφήθηκαν την ώρα που κοιμόνταν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved