«#ως_εδώ»: Ένα cinematic clip - φόρος τιμής ενάντια στη βία κατά των Γυναικών

25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.

«#ως_εδώ»: Ένα cinematic clip - φόρος τιμής ενάντια στη βία κατά των Γυναικών

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, η ομάδα «Φωτογραφία και Τέχνη, Αίγινα» ετοίμασε ένα βίντεο που περιγράφει μία κατάσταση που δυστυχώς είναι πραγματικότητα για πολλές γυναίκες μέχρι και σήμερα.

Το βίντεο αυτό ανέβασαν στα social media της ομάδας και το συνόδευσαν με τα εξής λόγια:

«Συνεχίζοντας τις κοινωνικές μας καμπάνιες, παρουσιάζουμε απόψε το τελικό cinematic clip #ως_εδώ. Έναν φόρο τιμής ενάντια στη βία κατά του Φύλου που έχει αδικηθεί, υποτιμηθεί και παραγκωνιστεί κατάφορα ανά τους αιώνες.

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάθε χρόνο, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, συγκλονίζουν αλλά, όπως όλα δείχνουν, δεν αρκούν για την αφύπνιση της κοινωνίας και την προστασία των θυμάτων. Η βία είναι δίπλα μας. Άλλοτε τη βλέπουμε, άλλοτε είναι κρυφή. Η βία έχει πολλές μορφές, είναι λεκτική, ψυχολογική, οικονομική, σωματική που φτάνει μέχρι και την αφαίρεση ζωής.

Ως εργαζόμενοι στον χώρο της Εικόνας, εκτιμούμε πως η Τέχνη κατέχει εξέχουσα θέση στην αφύπνιση της κοινωνικής συνείδησης και στην προβολή και τον στιγματισμό των φαινομένων που σπιλώνουν και απειλούν. Κατά τη διάρκεια αυτού του δεκαημέρου, όπου η ομάδα μας ασχολήθηκε εξ ολοκλήρου με το συγκεκριμένο θέμα, λάβαμε δεκάδες θετικά μηνύματα και τόσο πολύ έντονο feedback, που αποτέλεσε την καλύτερη ανταμοιβή. Το συγκινητικό ενδιαφέρον και τα σχόλια συμπαράστασης και αγάπης που λάβαμε, έδωσε ακόμη περισσότερη αξία στην εκστρατεία μας.

Αν καταφέραμε να στρέψουμε το βλέμμα έστω και ενός ανθρώπου σε αυτό το μείζον ζήτημα, είναι επιτυχία για εμάς. Γιατί η Τέχνη που υπηρετούμε, οφείλει να έχει ως επίκεντρο πρώτα τον Άνθρωπο και έπειτα οποιαδήποτε άλλη παράμετρο. Και αυτός ο Άνθρωπος, μπορεί να εξελιχθεί και να μεγαλουργήσει μόνο όταν απέχει από κάθε είδος βίας.

Ας πούμε τέλος στην έμφυλη βία.

Υψώστε τη φωνή σας και ζητήστε βοήθεια.

Μιλήστε. Δεν είστε μόνες.Γιατί μπορεί να μην είμαστε ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι.

Μέχρι που το #ως_εδώ, να μην παραμείνει ένα απλό hashtag. Να γίνει πλέον πραγματικότητα.»

  • Σύλληψη: Ανέστης Κορνέζος / Ξανθούλα Γρυπαίου
  • Συμμετέχουν: Εριφύλη Γρυπαίου, Ξανθούλα Γρυπαίου, Ξανθίππη Δημητρίου, Χριστίνα Μαρμαρινού, Ανθή Μπέση, Αθηνά Μπήτρου, Δήμητρα Παπαδά, Έλενα Στενάκη
  • Οργάνωση, casting, makeup, special effects makeup: Ξανθούλα Γρυπαίου
  • Σκηνοθεσία, κάμερα, μοντάζ, κείμενο, φωτογραφία: Ανέστης Κορνέζος


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved