25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Δε γνωρίζει κοινωνική τάξη, χρώμα, ηλικία ή μορφωτικό επίπεδο. Η βία κατά των γυναικών είναι από τα προβλήματα που μαστίζουν τις σημερινές κοινωνίες σε κάθε γωνιά της γης.

Τα στοιχεία που δίνει ο ΟΗΕ στη δημοσιότητα είναι σοκαριστικά. Κατά μέσο όρο 137 γυναίκες δολοφονούνται καθημερινά από τον σύντροφό τους ή από κάποιο συγγενή, με πιθανότερο μέρος διάπραξης του εγκλήματος να είναι το σπίτι.

Στην Ελλάδα, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σημειώνουν σταθερά ανοδική τροχιά και οι γυναίκες αποτελούν το 66,32% των θυμάτων.

Με αφορμή τη μάστιγα αυτή, το 1999, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.

Μία ημέρα λοιπόν σαν τη σημερινή, ας αναλογιστούμε πώς συμπεριφέρονται σε εμάς αλλά και σε κάθε γυναίκα που βλέπουμε γύρω μας. Μην κλείνουμε τα μάτια στη βία και ας εναντιωθούμε σε κάθε μορφή της προς την οποιαδήποτε γυναίκα.

Πηγή πληροφοριών: sansimera.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved