Το νόημα της ζωής κρύβεται στην προσφορά

Για τον Κωνσταντίνο Μαχαίρα, γενικό διευθυντή της Οργάνωσης Γη, η ελπίδα για μία καλύτερη ποιότητα ζωής είναι ένας τρόπος για να ξεπερνάμε τους πόνους που ζούμε

Το νόημα της ζωής κρύβεται στην προσφορά

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που συνεχώς πληθαίνουν γύρω μας. Κάποιοι αναζητούν στήριγμα σε χρήσιμες συμβουλές και προτροπές αυτοβελτίωσης, άλλοι αντλούν έμπνευση από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι ψάχνουν τη δική τους αποστολή στη ζωή.

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας κατάλαβε γρήγορα πως ο ρόλος του είναι να προσφέρει στο σύνολο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, αποφάσισε να ενταχθεί στην Οργάνωση Γη, σε μία προσπάθεια να αναλάβει δράση στο ζήτημα της κλιματικής κρίσης.



Ήξερε, όμως, ότι αυτή η απόφαση από μόνη της δεν αρκούσε. Έτσι, δημιούργησε στο περιβαλλοντικό πάρκο της οργάνωσης «Κέντρο της Γης», τα προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης.

Από τότε, πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν περάσει τις πύλες του βιολογικού λαχανόκηπου του πάρκου για να μάθουν πώς να καλλιεργούν τη γη και να έρθουν ξανά σε επαφή με τη Φύση: Από προσφυγόπουλα τα οποία νιώθουν σε αυτόν τον ξεχωριστό κήπο την ασφάλεια ενός τόπου που είναι κάθε φορά εκεί και τους περιμένει μέχρι άτομα με νοητική υστέρηση τα οποία επισκέπτονται τον λαχανόκηπο για να αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και ηλικιωμένους οι οποίοι αισθάνονται ξανά εκεί τη χαρά της δημιουργίας.

Ο κ. Μαχαίρας δίνει πάντα το «παρών» για να τους διδάξει το σημαντικότερο μάθημα. Ποιο είναι αυτό; Ότι η ελπίδα για μία καλύτερη ποιότητα ζωής είναι η απάντηση σε όλες τις δυσκολίες.

Ο ίδιος, άλλωστε, γνωρίζει καλά ότι αυτή η εργασία υπερβαίνει κάποιες φορές τις δυνάμεις του. Αλλά είναι από τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι έχουν μάθει να ξεπερνούν τον σωματικό πόνο και να προσφέρουν. Σίγουρα υπάρχουν και μέρες πιο δύσκολες από τις υπόλοιπες. Εκείνες τις μέρες ψάχνει απλώς για δυνατές λύσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved