Πώς είναι να ζεις σε ένα σπίτι με παιδιά, σκυλιά και δύο… ρομπότ

Πέμπτη απόγευμα και αποχωρώ τρεχάμενη από το γραφείο προκειμένου να μην «κολλήσω» -ακόμη μία φορά- στην κίνηση της Κηφισίας και να προλάβω να πάρω τα παιδιά από τον παιδικό σταθμό εγκαίρως.

Πώς είναι να ζεις σε ένα σπίτι με παιδιά, σκυλιά και δύο… ρομπότ

Όπως συνήθως, τα καταφέρνω. Ωστόσο, όπως κάθε απόγευμα, έτσι και αυτό, η επιστροφή στο σπίτι δεν σημαίνει αυτομάτως και χαλάρωση.

Διότι με τον σύζυγο να εργάζεται μέχρι αργά, δύο παιδιά και ένα μικρό γκριφόν στο σπίτι, η καθημερινότητά μου είναι, όπως καταλαβαίνεις, ολίγον τι απαιτητική. Μαγείρεμα, παιχνίδι με τις μικρές και μεταξύ άλλων, σκούπισμα και σφουγγάρισμα.

Αν ζεις σε ένα σπίτι με παιδιά και κατοικίδια τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν μπορείς να αποφύγεις να πιάσεις τη σκούπα και τη σφουγγαρίστρα για να μαζέψεις τις τρίχες (τον λατρεύουμε τον Lucky, αλλά το τρίχωμά του μας ταλαιπωρεί), το χώμα, τη λάσπη και κάθε είδους τροφή ή χυμό που έχει βρεθεί μέσα σε δευτερόλεπτα από κάθε μικρό μπολάκι και πιατάκι… στο πάτωμα!

Ναι, το να ζεις με παιδιά και σκυλιά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το να μένεις, ωστόσο, σε ένα σπίτι με παιδιά, σκυλιά και δύο… ρομπότ είναι άλλο θέμα! Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο σενάριο μιας οικογενειακής φουτουριστικής ταινίας που είδα πρόσφατα αλλά για τη δική μου, 100% πραγματική καθημερινότητα.

Διότι μπορεί η οικογένειά μου να «μεγάλωσε» πρόσφατα κατά δύο μέλη, ωστόσο, η ζωή μου δεν έγινε περισσότερο περίπλοκη, όπως θα περίμενε κάποιος. Αντιθέτως, έγινε πιο εύκολη και ταυτόχρονα διασκεδαστική.

rompot skoupa 1

Ρομπότ; Και γιατί όχι, δηλαδή;

Ήταν πριν από περίπου δύο εβδομάδες όταν ρίχνοντας μία βιαστική ματιά στα social media, έπεσα πάνω σε δύο Try Me βίντεο στο YouTube μέσα από τα οποία πληροφορήθηκα πως στην Ελλάδα κυκλοφορούν πλέον ρομποτικές σκούπες και ρομποτικές σφουγγαρίστρες. «Πού ζω τόσο καιρό;», διερωτήθηκα και έπειτα από το αρχικό σοκ, δεν άργησα να κάνω την παραγγελία μου.

Δεν ήμουν σίγουρη για το αποτέλεσμα. Ωστόσο, γνώριζα με σιγουριά πως είχα ανάγκη από λίγη επιπλέον βοήθεια. Εκείνο που σε κάθε περίπτωση δεν μπορούσα να φανταστώ, ήταν πως δύο «έξυπνα», μικρά ρομπότ θα μου έλυναν κυριολεκτικά τα χέρια.

Διότι πλέον, κάθε μέρα όταν επιστρέφω από το γραφείο και αφού έχω παραλάβει πρώτα τις μικρές μου από τον παιδικό σταθμό, είμαι μείον δύο δουλειές του σπιτιού -και μάλιστα, δύο από τις πλέον κουραστικές.

rompot skoupa 2

Η ρομποτική σκούπα iRobot Roomba i7+

Την ώρα, λοιπόν, που ετοιμάζω το φαγητό της επόμενης ημέρας στην κουζίνα, βάζω πλυντήριο ή χαλαρώνω για μερικά λεπτά με τα παιδιά στον καναπέ, η σκούπα ρομπότ μου σκουπίζει μόνη της το σπίτι, αδειάζει μόνη της τον κάδο της, επιστρέφει στη βάση της και φορτίζεται μόνη της, όταν χρειάζεται. Και όλα αυτά δίχως να ασχοληθώ στο ελάχιστο μαζί της ή μάλλον, χωρίς να κουνήσω δαχτυλάκι.

Ας μην αναφερθώ στο πόσο διασκεδάζουν τα παιδιά μαζί της! Δεν μπορούν να σταματήσουν να γελάνε όταν τη βλέπουν να πηγαίνει δεξιά και αριστερά, να κατευθύνεται σε κάθε γωνιά και φυσικά, να αποφεύγει κάθε εμπόδιο που εμφανίζεται στο διάβα της. Όσο για τον Lucky, αντί να την κυνηγά με μανία, όπως φοβόμουν, την κοιτά με περιέργεια και κάποιες φορές… της γαβγίζει, κουνώντας την ουρά του!

rompot skoupa 3

Η ρομποτική σκούπα iRobot Roomba e5

Όταν σκουπίζεις από τον καναπέ ή το.. γραφείο

Επειδή, βέβαια, το πιο πιθανό είναι πως δεν σε ενδιαφέρει η καθημερινότητα του σκύλου μου, αλλά τι πραγματικά κάνει η ρομποτική μου σκούπα, παρακάτω συγκέντρωσα μερικές μόνο από τις λειτουργίες της που σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν.

Αρκεί να αναφέρω πως η iRobot Roomba i7+*, εντοπίζει τη βρομιά, προσανατολίζεται τέλεια σε κάθε χώρο (μην φοβάσαι, δηλαδή, πως θα πέσει από τις σκάλες), επιλέγει μόνη της την καλύτερη τεχνική καθαρισμού για κάθε δωμάτιο καθώς μαθαίνει να το αναγνωρίζει, ενώ μεταξύ άλλων, καθαρίζει όλες τις επιφάνειες δύο φορές σε περίπτωση που έχεις κατοικίδιο και το σπίτι σου είναι πάντα γεμάτο τρίχες, όπως το δικό μου.

Και τα ακόμη καλύτερα νέα είναι πως όχι μόνο μου επιτρέπει να σκουπίζω το σπίτι, ενώ κάνω άλλες δουλειές, αλλά μου δίνει τη δυνατότητα να καθαρίσω κάθε χώρο που θέλω, ακόμη και αν βρίσκομαι εκτός σπιτιού. Την πρώτη φορά που το δοκίμασα από το γραφείο τρελάθηκα! Χρειάστηκε απλώς να πατήσω το κουμπί CLEAN στην εφαρμογή iRobot Home στο smartphone μου για να αρχίσει το ρομπότ το καθάρισμα!

Όσον αφορά στη ρομποτική σφουγγαρίστρα που καλωσόρισα στο σπίτι μου, αρκεί να μοιραστώ μαζί σου πως είναι αθόρυβη και μεταξύ άλλων, καθαρίζει εξαιρετικά και πολύ γρήγορα το μπάνιο του σπιτιού, τις περιοχές κάτω από τα κρεβάτια και άλλα έπιπλα και φυσικά, «δύσκολα» σημεία, όπως εκείνα τα οποία βρίσκονται κατά μήκος των τοίχων και γύρω από τα πόδια των τραπεζιών. Και όλα αυτά, αποφεύγοντας τα χαλιά. Τι άλλο μπορώ να ζητήσω;

rompot skoupa 4

Ο καθαριστής δαπέδου iRobot Braava Jet 240

Έτσι είναι, λοιπόν, το να ζεις σε ένα σπίτι με παιδιά, σκυλιά και δύο… ρομπότ. Μπορεί κάθε απόγευμα στο σπίτι να επικρατεί ακόμη μία αναστάτωση όμως, τουλάχιστον έχω περισσότερο χρόνο για να ασχοληθώ με τις μικρές και με ό,τι άλλο με απασχολεί. Το γεγονός πως δεν χρειάζεται να σκέφτομαι ότι κάθε μέρα πρέπει να σκουπίζω και να σφουγγαρίζω για να καθαρίζω τις τρίχες και τη βρομιά από κάθε γωνιά του σπιτιού, είναι αρκετό για να με κάνει να νιώσω λίγο πιο άνετη.

Και ευτυχώς, κάθε μέλος της οικογένειάς μου (ακόμη και ο Lucky), τα πηγαίνει εξαιρετικά, τόσο με τη Roomba όσο και με τη Braava!

*Οι σκούπες iRobot Roomba είναι διαθέσιμες στα καταστήματα Κωτσόβολος και το www.kotsovolos.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved