Μωρά χαμογελούν στον ύπνο τους και το διαδίκτυο «λιώνει» (vid)

Υπάρχει κάτι πιο γλυκό από την εικόνα ενός μωρού που κοιμάται και χαμογελά;

Μωρά χαμογελούν στον ύπνο τους και το διαδίκτυο «λιώνει» (vid)

Κοιτάζοντας ένα μωρό να χαμογελά την ώρα που κοιμάται το πρώτο πράγμα που αναρωτιούνται οι γονείς είναι τι μπορεί να βλέπει.

Σύμφωνα με μελέτες τα μωρά χαμογελούν αλλά και γελούν στον ύπνο τους εξαιτίας κάποιων συγκεκριμένων λειτουργιών του εγκεφάλου που προκαλούνται από τον ύπνο REM, το στάδιο στο οποίο ονειρευόμαστε. Το χαμόγελο του μωρού είναι μια απάντηση στο όνειρο.

Αρκετοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εφόσον τα μωρά κοιμούνται τόσες ώρες της ημέρας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ονειρεύονται. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι τα όνειρα των μωρών θα είναι αντίστοιχα με αυτά των ενηλίκων.

Είναι σχεδόν αδύνατο να ξέρουμε το περιεχόμενο του ονείρου, αφού τα μωρά δεν μπορούν να εκφράσουν τις σκέψεις τους. Αλλά το χαμόγελο είναι πολύ πιθανό μια απάντηση σε αυτό που βλέπει.

Τα βρέφη χρησιμοποιούν το χαμόγελό τους, ως εργαλείο επικοινωνίας. Έτσι, ένα μωρό μπορεί να χαμογελάσει εάν ονειρεύεται τη μαμά του, τον μπαμπά του, ένα αγαπημένο παιχνίδι ή το κατοικίδιο ζωάκι του. Το χαμόγελο ανταποκρίνεται στα συναισθήματα που του δημιουργεί το όνειρο που βλέπει.

Τα μωράκια πουθα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί δεν ξέρουμε τι μπορεί να βλέπουν, όμως είναι χάρμα οφθαλμών:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved