Η πρώτη κλινική για παιδιά εθισμένα στα βιντεοπαιχνίδια είναι γεγονός

Στις μέρες μας, η ενασχόληση των παιδιών με τα βιντεοπαιχνίδια και την τεχνολογία είναι όλο και πιο έντονη.

Η πρώτη κλινική για παιδιά εθισμένα στα βιντεοπαιχνίδια είναι γεγονός

Η τεχνολογία πλέον εξελίσσεται ραγδαία και η ποικιλία των βιντεοπαιχνιδιών είναι μεγάλη. Παιχνίδια για παιδιά κάθε ηλικίας και με κάθε λογής concept, πρωταγωνιστούν στις ζωές μας και γίνονται η αγαπημένη ενασχόληση των παιδιών μας, αφιερώνοντας σε αυτά ώρες ολόκληρες.

O εθισμός στο gaming και το video-gaming είναι ένα φαινόμενο που συναντάμε όλο και πιο συχνά στις μέρες μας και έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην ψυχική υγεία των παιδιών. Η ιατρική κοινότητα έκανε ένα βήμα πιο κοντά στην καταπολέμηση αυτού του φαινομένου και με τη στήριξη της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Αγγλίας, ιδρύθηκε στο Λονδίνο η πρώτη κλινική της χώρας για τη θεραπεία παιδιών και νεαρών ενηλίκων που είναι εθισμένοι στο gaminng και τα video games.

H συγκεκριμένη κλινική θα δέχεται άτομα ηλικίας από 13 έως 25 ετών. Οι ψυχολόγοι, οι νοσηλευτές και οι θεραπευτές που ειδικεύονται στη θεραπεία παιδιών και νέων και θα στελεχώσουν την κλινική, θα συνεργαστούν με τους ασθενείς για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του εθισμού τους.

Σύμφωνα μάλιστα με την επικεφαλής της έρευνας, dr Henrietta Bowden-Jones, ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια είναι μία ψυχική νόσος που μπορεί να έχει μια πολύ εξουθενωτική επίδραση στη ζωή των ανθρώπων, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τις οικογένειές τους. Δυστυχώς, σύμφωνα με την δρ Bowden-Jones, την ψυχική αυτή ασθένεια, αρκετοί δεν την βλέπουν σοβαρά. Μιλάμε για περιπτώσεις όπου κάποιος μπορεί να περάσει έως και 12 ώρες την ημέρα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή και μπορεί να καταλήξει κοινωνικά απομονωμένος.

Συμπτώματα για τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια:

  • Το παιδί έχει το παιχνίδι ως πρώτη προτεραιότητα στην καθημερινότητά του.
  • Ακόμη και αν αναγνωρίζει κάποιες από τις αρνητικές συνέπειες του εθισμού του, συνεχίζει να επιθυμεί να παίζει.

Πηγή: dailymail.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved