Φοβάσαι κι εσύ μην πάθει κάτι το παιδί σου;

Γεια σας και πάλι αγαπημένες μου αναγνώστριες εδώ στο mothersblog!

Φοβάσαι κι εσύ μην πάθει κάτι το παιδί σου;

Ελπίζω να μου είστε όλα καλά !

Εμείς είχαμε τα πρώτα μας γενέθλια πριν λίγες μέρες. Ο Ιασονάκος έγινε 1 έτους και ούτε που κατάλαβα πότε πέρασε ένας χρόνος! Εντάξει να είμαι απόλυτα ειλικρινής υπήρξαν μέρες , ώρες και δευτερόλεπτα μη σας πω που τα καταλάβαινα και με το παραπάνω!! Ειδικά τους πρώτους μήνες με τα ατελείωτα ξενύχτια, το θηλασμό, τα κλαματάκια και τις γκρίνιες που δεν ξέρεις και τι θέλει το μωράκι, είναι αρκετά κουραστικό. Με καταλαβαίνετε νομίζω, ειδικά όσες μπορεί να είχατε λίγο πιο «απαιτητικά» μωράκια από τα υπόλοιπα.

Είναι γεγονός πως η ζωή αλλάζει με τον ερχομό ενός μωρού. Ακόμα και αν νομίζεις ότι ξέρεις τι σε περιμένει , η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που φανταζόμαστε πριν γίνουμε μανούλες.

Παρατηρώ πολλές φορές γυναίκες σε ενδιαφέρουσα που έχουν μια ηρεμία και χαρά στο πρόσωπό τους για το μωρό που θα έρθει σε λίγους μήνες. Έτσι ήμουν και εγώ να πω την αλήθεια, καθώς πίστευα ότι εντάξει πόσο δύσκολο είναι να έχεις ένα μωρό στο σπίτι;; Θα τρώει, θα κοιμάται, θα τρώει θα κοιμάται, θα το έχεις αγκαλίτσα, θα είναι ήρεμο θα κάνεις βόλτες χαλαρές και ότι άλλο σκέφτεται η κάθε μέλλουσα μαμά!

Είμαι σίγουρη όλες οι μανούλες που με διαβάζετε γελάτε τώρα γιατί και εσείς έχετε περάσει δύσκολες στιγμές κούρασης, ταλαιπωρίας αυπνίας.. Κάποιες έχετε και δυο και τρία παιδάκια και προσπαθείτε να τα φέρετε όλα σε ισορροπία και να προλάβετε να ικανοποιήσετε όλες τις επιθυμίες τους.

Πραγματικά η ζωή αλλάζει άρδην όταν γίνεσαι μαμά. Ότι ήξερες μέχρι τώρα για τον εαυτό σου για τη ζωή σου, για το πρόγραμμά σου αλλάζουν.

Προτεραιότητα έχει το μωράκι σου να το φροντίσεις να το μεγαλώσεις σωστά και με αγάπη. Όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί το θέλεις και εσύ η ίδια. Όμως κορίτσια μου υπάρχουμε και εμείς μη το ξεχνάμε και πρέπει να βρίσκουμε λίγο χρόνο να κάνουμε κάτι για εμάς να νιώσουμε όμορφα να ανανεωθούμε, γιατί μη ξεχνάμε ότι καλή μαμά είναι η χαρούμενη και ήρεμη μαμά!

Για μένα αυτό που έχει αλλάξει πάρα πολύ στην ψυχοσύνθεσή μου είναι ότι έχω ένα φόβο μη μου πάθει κάτι! Δεν ξέρω πώς να σας το περιγράψω, αλλά στη σκέψη ότι μπορεί να αρρωστήσει βαριά από ασθένεια, ή να τραυματιστεί ή να τον πειράξει κάποιος αλήθεια τρελαίνομαι μου έρχονται δάκρυα στα μάτια. Όταν γίνεσαι μαμά λοιπόν πάντα έχεις αυτό το άγχος για το παιδί σου , μη σου πάθει τίποτα!

Σαφώς όλα δεν μπορούμε να τα προλάβουμε ή να τα αποτρέψουμε. Θα πέσει, θα χτυπήσει, θα αρρωστήσει το χειμώνα και πάντα θα είμαστε εκεί κοντά στα παιδιά μας σαν φύλακας άγγελος.

Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που μπορούμε να προλάβουμε και να προστατεύσουμε τα αγγελούδια μας.

Μέσα στη χρονιά διάβασα αρκετές φορές για κρούσματα μηνιγγίτιδας Β σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και δεν μπορώ να μην σκεφτώ πως καλό θα ήταν να κάνουμε όλες μια επίσκεψη στον παιδίατρο για να ενημερωθούμε απόλυτα για τον κίνδυνο που υπάρχει, τα αίτια και πως μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδάκια μας καθώς είναι μια νόσος που μπορεί να προκαλέσει μόνιμες αναπηρίες ή να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο. Ειδικά τώρα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που τα παιδάκια μας μαζεύονται συνέχεια σε κλειστούς χώρους που υπάρχουν περισσότερα μικρόβια.

Εμείς πριν λίγες μέρες κάναμε το δεύτερο μέρος του εμβολίου για να μπορέσω να προστατεύσω τον Ιασονάκο μου όσο μπορώ. Κάνουμε όλα τα εμβόλια που χρειάζονται,όπως έκαναν και με εμάς οι γονείς μας μικρά, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε από τόσο δυνατούς και κάποιες φορές θανατηφόρους ιούς.

Γιατί όταν γίνεσαι μαμά θέλεις να κάνεις τα πάντα για να είναι καλά το παιδί σου.

Σας φιλώ και τα λέμε σύντομα σε νέο blogpost!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved