Η Polly Pocket επέστρεψε για να παίξεις με την κόρη σου, όπως παλιά με τις φίλες σου!

Μία φορά Polly Girl, πάντα Polly Girl

Η Polly Pocket επέστρεψε για να παίξεις με την κόρη σου, όπως παλιά με τις φίλες σου!

«Μην τη βλέπετε έτσι, είναι μικρή αλλά πολύ δυνατή». Κάθε φορά που αισθάνομαι πως δεν μπορώ να τα καταφέρω, που νιώθω ότι κάποιος με θεωρεί αδύναμη και «πολύ μικρή» -κρίνοντας μόνο από τη μικροσκοπική μου εμφάνιση- θυμάμαι τα λόγια της μητέρας μου όταν πίσω στη δεκαετία του 90’, μου είχε χαρίσει το πρώτο μου Polly Pocket! Ήξερε πως τα μεγάλα όνειρα μπαίνουν σε μικρές συσκευασίες -και πραγματικά ήθελε να με βοηθήσει να το πιστέψω κι εγώ αυτό.

Αν είσαι και εσύ παιδί των 90’s, τότε μάλλον έχεις περάσει ατελείωτες ώρες παίζοντας με την πρώτη μίνι κούκλα και το πιθανότερο είναι πως η λέξη Polly Pocket αρκεί για να σου «ξυπνήσει» τις πιο γλυκές αναμνήσεις.

Στη δική μου περίπτωση, αφορμή για να γράψω για τη μικρή αλλά απίστευτη δυνατή Polly, στάθηκε μία συγκινητική εμπειρία που είχα φέτος το καλοκαίρι στο πατρικό μου και μία πρόσφατη είδηση που πραγματικά με ενθουσίασε.

Polly Pocket 2

Οι σαλοπέτες, τα scrunchies και η… Polly

Είναι Ιούλιος και η τελευταία εβδομάδα των διακοπών, μας βρίσκει οικογενειακώς στο χωριό και το σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Στην κουζίνα, τον κήπο και σχεδόν κάθε γωνιά του σπιτιού, επικρατεί ολημερίς πανικός. Όταν όμως καταφέρνω να ξεκλέψω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, αποφασίζω να κάνω μία έρευνα στην αποθήκη. Ξέρω πως η μητέρα μου έχει φυλάξει εκεί όλα τα παλιά παιχνίδια μου και θυμάμαι πως έχει περάσει τουλάχιστον μία 20ετία από την τελευταία φορά που τα έχω αγγίξει.

Κάτω, λοιπόν, από πολλές σακούλες με παλιά ρούχα και αντικείμενα, δύο μεγάλες, σκονισμένες κούτες με το όνομα μου, περιμένουν να τις ανοίξω για να κάνω μαζί τους ένα «ταξίδι» στο παρελθόν. Και μπορεί να περιμένω να συγκινηθώ στη θέα των παλιών μου παιχνιδιών όμως, εκείνο που σίγουρα δεν μπορώ να φανταστώ είναι πως αυτό το ζεστό πρωινό, θα καταλήξω να περάσω σχεδόν μία ώρα στην αποθήκη… «παίζοντας» με τα Polly Pocket!

Polly Pocket 3

Αχ, τα Polly Pocket μου! Τη στιγμή που τα είδα, όλα ήρθαν ξανά στο μυαλό μου. Εγώ με την αδερφή μου φοράμε τις σαλοπέτες και τα scrunchies μας, ακούμε τους Hanson και παίζουμε με τις ώρες με την Polly. Και δεν την αποχωριζόμαστε ποτέ. Χωράει στην τσέπη και την παλάμη μας και έρχεται μαζί μας στην παραλία, την εκδρομή, τα πάρτι και τις διακοπές. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως η μητέρα μου είχε φυλάξει ένας προς ένα τα σετ που είχα συγκεντρώσει και πραγματικά, ένιωσα τεράστια ευγνωμοσύνη για αυτή την απόφασή της!

Η Polly Pocket επέστρεψε και έχει και δικό της κανάλι!

«Polly Pocket, μια φίλη τοσοδούλα, Polly Pocket, στο χέρι σου χωράει μια χαρούλα», σκέφτηκα και ξαφνικά συνειδητοποίησα πως παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που έπαιζα με τις μικρές αυτές κουκλίτσες, όλα φάνταζαν απίστευτα ίδια. Και αυτό διότι η μόδα των 90’s έχει επιστρέψει για τα καλά.

«Αφού, λοιπόν, οι μικρές μου φορούν σήμερα -όπως φορούσα κι εγώ κάποτε- σαλοπέτες, scrunchies, μπαντάνες και τσαντάκια μπανάνες στη μέση (στην πλέον εκλεπτυσμένη εκδοχή τους, βεβαίως), γιατί δεν παίζουν και εκείνες με την Polly Pocket;», διερωτήθηκα, μόνο και μόνο για να λάβω πριν από μερικές ημέρες την «απάντηση» που ήθελα!

Polly Pocket 4



Διότι 30 χρόνια έπειτα από την κυκλοφορία της, η αγαπημένη κούκλα των 90’s επιστρέφει και συστήνεται στη νέα γενιά! Για την ακρίβεια, φαίνεται πως η Polly επιστρέφει δυναμικά στο 2019, αφού τα παιδιά μας θα μπορούν να παίζουν μαζί της -και όχι μόνο. Διότι σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα η Polly Pocket έχει το δικό της κανάλι στο YouTube, τη δική της τηλεοπτική σειρά που θα προβάλλεται και κάθε Κυριακή, στο Star Channel!

Για εμένα, πάντως, η σκέψη και μόνο πως μπορώ να παίζω σήμερα με την κόρη μου, όπως ακριβώς έπαιζα με τις φίλες μου, με ενθουσιάζει και με συγκινεί.

Αξίζει απλώς να σημειώσω ότι για την επέτειο της Polly, η Mattel κυκλοφόρησε -μεταξύ άλλων- την έκδοση ενός αγαπημένου, επετειακού σετ και συγκεκριμένα, μία αναπαραγωγή του κλασικού σετ Partytime Surprise™ Keepsake του 1989! Το θυμάσαι; Σε κάθε περίπτωση, θα βρεις πολλά μίνι σετ παιχνιδιού Polly Pocket με διαφορετικά θέματα και πολλές εκπλήξεις που οι μικρές θα μπορούν να παίρνουν παντού μαζί τους, μιας και κυκλοφορούν και σε μίνι μέγεθος, χάρη στο μαγικό μενταγιόν της Polly. Από το «Κάστρο στην άμμο» για διασκεδαστικές καλοκαιρινές βουτιές στο «Μουσικό Κουτί-Σκηνή και από το «Σπα Ομορφιάς» για χαλαρωτικές στιγμές στο μίνι «Εμπορικό Κέντρο» για μια συναρπαστική απόδραση στα μαγαζιά.

Polly Pocket 5



Μπορεί, λοιπόν, όπως έγραψα, πολλά να άλλαξαν από τα 90’s μέχρι σήμερα, ωστόσο, η μικρή αλλά πολύ δυνατή Polly Pocket ζει ακόμη μεγάλες περιπέτειες σε απίθανα μέρη, αποδεικνύοντας στα παιδιά ότι ο πιο μικρός άνθρωπος, μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά!

Tiny is Mighty, λοιπόν, και μην ξεχνάτε να θυμίζετε συνεχώς στις κόρες σας πως τα μεγάλα όνειρα μπαίνουν σε μικρές συσκευασίες και πως το να είναι κάποιος μικρός δεν είναι περιορισμός, αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του!

Καλό παιχνίδι και ετοιμαστείτε να συγκινηθείτε! Τα 90’s είναι ξανά εδώ, στην καλύτερη εκδοχή τους! Μία φορά Polly Girl, πάντα Polly Girl!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved