Εγκαίνιασθηκε το Εργαστήριο Τεχνολογίας της Samsung στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης

Με μία ξεχωριστή εκδήλωση εγκαινιάσθηκε το Εργαστήρι Τεχνολογίας της Samsung στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης τη Κυριακή 16 Ιουνίου.

Εγκαίνιασθηκε το Εργαστήριο Τεχνολογίας της Samsung στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης

Σκοπός του Εργαστηρίου Τεχνολογίας είναι να προσφέρει στα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σε ό,τι αφορά τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και την εξοικείωση με τις δυνατότητες που παρέχει ο σύγχρονος ψηφιακός κόσμος.

Τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους στο Εργαστήριο Τεχνολογίας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καλύπτοντας δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά αντικείμενα. Αφενός, μαθήματα που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών σε ό,τι αφορά σε θέματα πληροφορικής και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και, αφετέρου, μαθήματα για όλα τα μυστικά της ψηφιακής φωτογραφίας, σε συνεργασία με το Κολέγιο Τέχνης & Design ΑΚΤΟ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσική, καθώς η τραγουδίστρια Shaya και η χορωδία του Παιδικού Χωριού υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους με μια, πραγματικά, ξεχωριστή εμφάνιση και μελωδικές ερμηνείες.

Στη συνέχεια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα εξοικείωσης με την τεχνολογία της Samsung, καθώς και σεμινάρια φωτογραφίας. Η εκπαίδευση αφορούσε την πρωτότυπη τεχνοτροπία «Toy Photography», δηλαδή τη φωτογράφιση παιχνιδιών ή άλλων αντικειμένων σε ρεαλιστικό περιβάλλον και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κολεγίου Τέχνης & Design ΑΚΤΟ, αλλά και προσκεκλημένων που ανέλαβαν εθελοντικά την καθοδήγηση των παιδιών. Παράλληλα, τα μικρότερα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με την τεχνολογία σε ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Η ημέρα στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης έκλεισε ακριβώς όπως ξεκίνησε, διασκεδάζοντας, με μια ζωντανή συναυλία από τη Shaya, δίνοντας το πιο ευχάριστο κλείσιμο στους μικρούς και μεγάλους φίλους και συνεργάτες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved