O «Ιπποκράτης» στην Κέρκυρα - Με επιτυχία στέφθηκαν οι εξετάσεις παιδιών στη Δράμα

Από τις 3 έως και τις 13 Ιουνίου, η Κινητή Οδοντιατρική και Παιδιατρική μονάδα σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δράμας επισκέφθηκε νηπιαγωγεία και ιδρύματα πραγματοποιώντας προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε 837 παιδιά.

O «Ιπποκράτης» στην Κέρκυρα - Με επιτυχία στέφθηκαν οι εξετάσεις παιδιών στη Δράμα

Τώρα το κινητό ιατρείο «Ιπποκράτης» βρίσκεται στην Κέρκυρα όπου και θα παραμείνει έως τις 26/6, με σκοπό να δώσει και εκεί την πολύτιμη βοήθειά του. Στη μεγάλη προσπάθεια, θα σταθούν δίπλα του ο Δήμος Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου και θα πραγματοποιήσουν προληπτικό ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά του νησιού.

Με τον στόχο να καταφέρουν να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά, φαίνεται πως ο «Ιπποκράτης» θα τα καταφέρει αφού από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, έχουν ήδη εξεταστεί 10.784 παιδιά σε Κρήτη, Εύβοια, Κύθηρα, Μαρούσι και Δράμα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί τα προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved