Μυρμήγκια στο σπίτι; Δείτε πώς θα τα εξαφανίσετε!

Η εμφάνιση των μυρμηγκιών είναι ένα πρόβλημα που λίγο πολύ όλοι έχουμε χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε στο σπίτι.

Μυρμήγκια στο σπίτι; Δείτε πώς θα τα εξαφανίσετε!

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, τα μυρμήγκια στο σπίτι είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο. Αγαπημένο τους μέρος, η κουζίνα αλλά συχνά τα βλέπουμε και σε άλλα σημεία του σπιτιού όπως το σαλόνι και το μπαλκόνι.

Πώς μπορείτε να τα εξαφανίσετε αποτελεσματικά; Χρησιμοποιώντας φυσικά εντομοαπωθητικά που λίγο πολύ υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Ξύδι

Το ξύδι, εκτός από το φαγητό, έχει και άλλες χρήσεις και είναι από τα πιο χρήσιμα προϊόντα που έχουμε σπίτι μας. Εντοπίστε την πηγή από όπου μπαίνουν τα μυρμήγκια στο σπίτι και ρίξτε λίγο ξύδι στο σημείο αυτό. Τα μυρμήγκια θα είναι πλέον παρελθόν.

Μέντα

Η μέντα είναι από τα πιο ισχυρά εντομοαπωθητικά. Ρίξε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας σε ένα φλιτζάνι με νερό και ψεκάστε το θαυματουργό διάλυμα σε όλες τις περιοχές του σπιτιού που έχουν προσβληθεί από τα μυρμήγκια. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία συχνά και τα μυρμήγκια θα είναι πλέον παρελθόν.

Λεμόνι

Η μυρωδιά του λεμονιού είναι ανυπόφορη για τα μυρμήγκια και γενικά για τα έντομα. Βάλτε λίγο στυμμένο λεμόνι στα επίμαχα σημεία και σε λίγες ημέρες τα μυρμήγκια θα είναι πια παρελθόν.

Ταλκ

Το ταλκ μπορεί να κάνει θαύματα στο πρόβλημα με τα μυρμήγκια και μπορεί να λειτουργήσει και προληπτικά. Βάλτε λίγο ταλκ στα παράθυρα και στις πόρτες του σπιτιού και θα κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά.

Πιπέρι

Λίγοι γνωρίζουν για τις εντομοαπωθητικές ιδιότητες του πιπεριού. Βάλτε λίγο νερό σε ένα δοχείο ξεκασμού και αναμείξτε το με λίγο πιπέρι και ψεκάστε σε όλες τις πιθανές εισόδους του σπιτιού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved