Ροδόχρους ακμή, σημάδια και ουλές στο πρόσωπο: Έτσι θα τα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάθε γυναίκα θέλει να φροντίζει την επιδερμίδα της προκειμένου να έχει αυτοπεποίθηση και να αισθάνεται όμορφα με τον εαυτό της, ανεξαρτήτως περιστάσεων.

Ροδόχρους ακμή, σημάδια και ουλές στο πρόσωπο: Έτσι θα τα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά!

Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότερες από εμάς δίνουμε μεγάλη βάση στην περιποίηση του προσώπου μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο, όταν το πρόσωπό μας είναι γεμάτο από ουλές ακμής ή σημάδια ακμής; Αλήθεια, πώς είναι εφικτό να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά προβλήματα όπως οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο -δηλαδή το φαινόμενο της ροδόχρου ακμής (η οποία είναι γνωστή και ως ακμή των ενηλίκων).

Η αλήθεια είναι πως σε ό,τι αφορά στα παραπάνω ομολογουμένως ενοχλητικά δερματικά προβλήματα, η υιοθέτηση της κατάλληλης ρουτίνας περιποίησης έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά και εν έτει 2019, μία καλή αναπλαστική κρέμα φαίνεται ότι μπορεί τελικά να μας βοηθήσει να «σβήσουμε» μια κι έξω τα σημάδια από το πρόσωπό μας, σε αρκετές περιπτώσεις. Ιδού, λοιπόν, τι αξίζει να γνωρίζουμε.

akmi 2

Τα σωστά βήματα για την κάθε πληγή

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα στην περίπτωση της αντιμετώπισης των σημαδιών στην επιδερμίδα μας, είναι να δώσουμε έμφαση στο κομμάτι της περιποίησης των πληγών. Διότι ανεξάρτητα από το πώς έχει δημιουργηθεί μία πληγή, είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να μην δημιουργηθεί ουλή και ειδικότερα, να μην επηρεαστεί η ψυχολογία μας.

Προτού, λοιπόν, η πληγή γίνει ουλή, είναι απαραίτητο να την καθαρίσουμε καλά χρησιμοποιώντας σαπούνι και νερό και έπειτα, να χρησιμοποιήσουμε μια αντιβιοτική κρέμα για να αποφύγουμε τη μόλυνση. Αφού κάνουμε όλα τα παραπάνω, είναι σημαντικό να καλύψουμε την πληγή με έναν ταχυεπίδεσμο -και ιδανικά να μην τον αφαιρέσουμε για δύο μέρες. Εξίσου σημαντικό είναι, βέβαια, το να φροντίσουμε να διατηρήσουμε την πληγή ενυδατωμένη και να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε στο τραύμα μία αναπλαστική ενυδατική κρέμα προκειμένου να επιταχύνουμε τη διαδικασία της επούλωσης.

Όταν η πληγή γίνει ουλή

Τι συμβαίνει όμως όταν τελικά η πληγή γίνεται ουλή; Η αντιμετώπιση των ουλών είναι σημαντική και το ζήτημα είναι πως ανάλογα με τη μορφή τους, αντιμετωπίζονται με διαφορετική μέθοδο ή συνδυασμό μεθόδων.

Στην περίπτωση που το τραύμα δεν είναι σοβαρό ή πρόκειται για έναν επιδερμιδικό ερεθισμό, ξηρές περιοχές, σκασμένη επιδερμίδα ή για μία ουλή που έχει δημιουργηθεί έπειτα από δερματολογικές επεμβάσεις, είναι καλό να στραφούμε σε μία αναπλαστική κρέμα με μαντεκασοσίδη και ιαματικό νερό πλούσιο σε σελήνιο, η οποία έχει υψηλή συγκέντρωση σε αντιβακτηριδιακούς παράγοντες και δρα σαν αόρατος επίδεσμος προστατεύοντας την επιδερμίδα. Για τη σωστή αντιμετώπιση της ουλής και πάντα σύμφωνα με τους ειδικούς, καλό είναι επίσης να απλώνουμε την κρέμα πρωί και βράδυ, για τρεις εβδομάδες.

akmi 3

Η περίπτωση της ροδόχρου ακμής

Εκτός όμως από τις ουλές ακμής και τα σημάδια ακμής υπάρχει ένα ακόμη συχνό επιδερμικό πρόβλημα το οποίο μπορεί εύκολα να επηρεάσει αρνητικά την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία μας. Ο λόγος για τις ευρυαγγείες στο πρόσωπο, δηλαδή τη ροδόχρους ακμή.

Η κοκκινίλα στα μάγουλα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα φαινόμενα στην περίπτωση της ροδόχρου ακμής και σε πολλές περιπτώσεις, το άγχος, το κρύο και η θερμότητα αποτελούν παράγοντες που επιδεινώνουν το πρόβλημα, προκαλώντας ουσιαστικά τη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων στο πρόσωπο.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα; Τι μας συμβουλεύουν να κάνουμε οι ειδικοί; Αν θέλουμε να περιορίσουμε την εμφάνιση της ενοχλητικής κοκκινίλας στα μάγουλα, τότε σίγουρα είναι απαραίτητο να είμαστε προσεκτικές σε ό,τι αφορά στους παράγοντες που την προκαλούν. Για παράδειγμα, αν έχουμε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, πρέπει να αποφεύγουμε τα καυτερά φαγητά και να προστατευόμαστε από το κρύο με ιδιαίτερα ενυδατικά καλλυντικά.

Στην περίπτωση της ροδόχρου ακμής, μάλιστα, οι δερματολόγοι προτείνουν τη χρήση καλλυντικών κρεμών με ενεργά συστατικά που επιδρούν στη μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας. Όσον αφορά στο μακιγιάζ, τονίζουν πως είναι σημαντικό να το αφαιρούμε απαλά ώστε να μην ερεθίζεται η επιδερμίδα και αν το πρόβλημα είναι μεγάλο, να στρεφόμαστε στη χρήση κατάλληλου διορθωτικού μακιγιάζ.

Πάντως, στο ερώτημα αν υπάρχουν λύσεις για τη θεραπεία του προβλήματος, τα νέα είναι σίγουρα καλά. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που έχουμε μόνο λίγες ευρυαγγείες, η διαθερμοπηξία συνιστά μία εξαιρετική επιλογή, ενώ στις μέρες μας, τα λέιζερ για αποκατάσταση αγγειακών βλαβών έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Αξίζει απλώς να αναφέρουμε πως το ΚΤΡ λέιζερ μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το πρόβλημα της ροδόχρου ακμής σε δύο συνεδρίες!

akmi 4

Εν έτει 2019, λοιπόν, η ροδόχρους ακμή καθώς και οι ουλές και τα σημάδια ακμής μπορούν να αντιμετωπιστούν. Η κατάλληλη κρέμα ανάπλασης, η σωστή ρουτίνα περιποίησης και φυσικά, οι πλέον τεχνολογικά εξελιγμένες θεραπείες μπορούν να μας βοηθήσουν να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα και παράλληλα, να ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved