Δίδυμα θα γιορτάσουν τα γενέθλιά τους με τρεις μήνες διαφορά

Φανταστείτε να είστε έγκυος με δίδυμα, αλλά να τα γεννήσετε με μερικούς μήνες διαφορά.

Δίδυμα θα γιορτάσουν τα γενέθλιά τους με τρεις μήνες διαφορά

Αυτό συνέβη με τη νέα μαμά Lilliya Konovalova που γέννησε την κόρη της τον Μάιο και τον γιο της τον Αύγουστο.

Διαφορά 11 εβδομάδων

Η Lilliya, η οποία προέρχεται από το Βόρειο Καζακστάν, γέννησε πρόωρα την κόρη της Liya στην 25η εβδομάδα της κύησής της. Το μικροσκοπικό και πολύ εύθραυστο μωρό γεννήθηκε με ασφάλεια, αλλά ο δίδυμος αδελφός της Liya... ήθελε να μείνει λίγο παραπάνω. Κάτι τέτοιο μπορεί μερικές φορές να συμβεί όταν οι συσπάσεις μιας γυναίκας σταματούν μετά την γέννηση του ενός παιδιού και με το δεύτερο μωρό να έχει χρόνο να πλησιάσει την αρχική πιθανή ημερομηνία τοκετού.

Ο μικρός Maxim έμεινε για άλλες έντεκα εβδομάδες, στην κοιλιά της μητέρα του.

«Ο γιος μου δεν βιάστηκε να βγει στον κόσμο», δήλωσε ο Lilliya στη The Mirror .

Αυτά τα διαφορετικά γενέθλια έγιναν ακόμα πιο πιθανά, επειδή η Lilliya είχε μια κατάσταση γνωστή ως δίδελφυς μήτρα.

Αυτό σημαίνει ότι έχει μια διπλή μήτρα και ότι κάθε μωρό ήταν ικανό να αναπτυχθεί στη δική του μήτρα. Ο πρόωρος τοκετός είναι επίσης αρκετά συνηθισμένος σε αυτήν την κατάσταση, εξ ου και η πρώιμη εμφάνιση των δίδυμων.

Ορισμένες γυναίκες που έχουν δίδελφυ μήτρα μπορεί επίσης να έχουν δύο τράχηλους και δύο κόλπους.

Διπλή μήτρα και διπλά μωρά

Μερικές φορές οι γυναίκες με διπλή μήτρα δυσκολεύονται να να μείνουν έγκυες. Η διδελφύς μήτρα έχει: 35% πιθανότητα για αποβολή, 30% πιθανότητα για πρόωρο τοκετό και 35% πιθανότητα για τελειόμηνο τοκετό.

Στην περίπτωση της Lilliya, δεν υπήρξε πρόβλημα γονιμότητας. Είχε ήδη μια επτάχρονη κόρη και οι γιατροί ανακάλυψαν την κατάστασή της μετά τη γέννησή της.

Πολύ σπάνιος και ασυνήθιστος τοκετός

Το scientificamerican.com αναφέρει ότι οι πιθανότητες μιας τέτοιας εγκυμοσύνης - όπου τα δίδυμα γεννιούνται με διαφορά εβδομάδων και αναπτύσσονται σε διαφορετικές μήτρες - είναι περίπου 1 στα 50 εκατομμύρια ενώ οι πιθανότητες να συλλάβει δίδυμα σε κάθε μήτρα μια γυναίκα δίδελφυ μήτρα είναι 1 στις 25.000.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved