Έβγαλες σπυράκι; Πέντε τρόποι για να το εξαφανίσεις με φυσικά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι

Ένα σπυράκι κάνει πάντα την εμφάνισή του την πιο ακατάλληλη στιγμή. Πώς μπορούμε να το εξαφανίσουμε γρήγορα και με υλικά που έχουμε στο σπίτι;

Έβγαλες σπυράκι; Πέντε τρόποι για να το εξαφανίσεις με  φυσικά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι

Λίγο πολύ σε όλες μας έχει τύχει να βγάλουμε ένα σπυράκι στο πρόσωπο, άνευ λόγου και αιτίας. Εκνευριζόμαστε και θέλουμε να το εξαφανίσουμε πάση θυσία.

Πώς μπορούμε λοιπόν να το αντιμετωπίσουμε χωρίς να πάμε στον δερματολόγο ή στο φαρμακείο; Το μυστικό κρύβεται σε κάποια υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

1. Χυμός λεμονιού

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία κάνει καλό στην επιδερμίδα και εξαφανίζει τα σπυράκια. Πώς μπορείτε να το χρησιμποιήσετε:

  • Στίψτε ένα λεμόνι και εφαρμόστε το χυμό που θα βγει στο σημείο που είναι το σπυράκι
  • Εναλλακτικά μπορείτε να ανακατέψετε λίγο χυμό λεμονιού με κανέλα. Εφαρμόστε το μείγμα στο σπυράκι και μετά από λίγη ώρα ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

2. Πάγος

Και όμως, λίγος πάγος μπορεί να κάνει θαύματα. Βάλτε μερικά παγάκια σε μία πετσέτα και ακουμπήστε την πάνω στο σπυράκι για αρκετά λεπτά.

3. Μέλι

Το μέλι έχει την απίθανη ιδιότητα να επουλώνει τραύματα και πληγές πολύ γρήγορα και σε συνδυασμό με την αντιμικροβιακή του δράση, μπορεί να εξαφανίσει το σπυράκι εύκολα και γρήγορα. Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

  • Βάλτε λίγο μέλι σε μία μπατονέτα και εφαρμόστε την απαλά στο σημείο που είναι το σπυράκι.

4. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα αφαιρεί αποτελεσματικά τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, θεωρείται μία πολύ καλή λύση όταν θέλουμε να εξαφανίσουμε ένα σπυράκι, πόσο μάλλον όταν αυτό εμφανίζεται λόγω του ιδρώτα και της λιπαρότητας του δέρματος. Πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε:

  • Ανακατέψτε ένα κουταλάκι μαγειρικής σόδας σε λίγο νερό ή χυμό λεμονιού. Αλείψτε το μείγμα στην περιοχή που έχετε το σπυράκι, περιμένετε λίγα λεπτά και μετά ξεβγάλτε με άφθονο νερό.

5. Αγγούρι

Το αγγούρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C & Ε. Καταπραΰνει την επιδερμίδα και συμβάλει στην εξαφάνιση των σπυριών. Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

  • Κόψτε μερικές ροδέλες αγγουριού και τοποθετήστε τις στο σημείο που έχετε το σπυράκι αλλά και σε όλο το πρόσωπό σας.

Πηγή: https://www.medicaldaily.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved