Αυτές είναι οι δύο κούκλες εγγονές του Γιάννη Γκιωνάκη (pics)

Ο Γιάννης Γκιωνάκης ήταν ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Αυτές είναι οι δύο κούκλες εγγονές του Γιάννη Γκιωνάκη (pics)

Το υποκριτικό του ταλέντο, το χιούμορ του και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του, τον έκαναν να ξεχωρίσει και να μείνει στις καρδιές και στις μνήμες μας σαν ένας από τους πιο χαρισματικούς κωμικούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.

Ο Γιάννης Γκιωνάκης ήταν ένα πηγαίο ταλέντο. Οι ερμηνείες του στιγμάτισαν τον ελληνικό, κωμικό κινηματογράφο και αξίζει να κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στη ζωή του.

Γιάννης Γκιωνάκης - μία ζωή γεμάτη πάθος

Γεννήθηκε το 1922 στην Αθήνα. Ο πατέρας του ήταν δερματολόγος, αγαπούσε όμως πολύ τις τέχνες, μία αγάπη που όπως φαίνεται κληροδότησε και στον γιο του. Ο Γιάννης Γκιωνάκης, από μικρός ήξερε όλες τις όπερες απ' έξω, έπαιζε πιάνο, έμαθε να χορεύει μόνος του κλακέτες και ήταν εξαιρετικός στις μιμήσεις.

Μόλις τελείωσε το σχολείο, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική. Η αγάπη του και το πάθος του για το θέατρο όμως, τελικά υπερίσχυσαν και η γνωριμία του με τον Αλέκο Σακελάριο και τον πολιτικό της Ένωσης Κέντρου, Γεώργιο Μαύρο, ήταν αρκετή για να πάρει την απόφαση να παρατήσει τις ιατρικές σπουδές και να ακολουθήσει το όνειρό του, την υποκριτική.

Σπούδασε στη σχολή του Κάρολου Κουν και αμέσως μετά την αποφοίτησή του, ξεκίνησε τη λαμπρή καριέρα του στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Οι θεατρικές παραστάσεις και οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε ήταν πολλές και αξιόλογες.

Η ερμηνεία του όμως, που άφησε εποχή και που μέχρι και σήμερα μας χαρίζει άφθονο γέλιο όσες φορές και αν τη δούμε, είναι αυτή ως Μπρίλης στα «Κίτρινα Γάντια». Ο ξεκαρδιστικός του διάλογος με τον Νίκο Σταύριδη και η περίφημη ατάκα "Πορτακαλάδα θέλε; Από πορτοκάλια;", είναι ίσως η πιο δημοφιλής από όλες τις ελληνικές ταινίες.



Ο γάμος, τα παιδιά & τα εγγόνια

Το πάθος υπήρχε και στην προσωπική του ζωή. Όλοι όσοι τον γνώριζαν έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο με «σπίθα» και με αδυναμία στο ωραίο φύλο. Τη δεκαετία του '50 ερωτεύτηκε παράφορα τη μετέπειτα σύζυγό του με την οποία και ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας το 1957. Καρποί του έρωτά τους ήταν οι δύο κόρες τους, Ρενάτα και Πωλίνα.

Η Πωλίνα ακολούθησε τα βήματα του μπαμπά της στην υποκριτική και τη γνωρίζουμε από τις σειρές στις οποίες έχει συμμετάσχει. Η ίδια έχει έναν γιο, τον Λευτέρη Παπανικολάου-Γκιωνάκη, επίσης ηθοποιό.

lefterispapanikolaougionakis 50690286 382959708929784 4980592746048836114 n

Η Ρενάτα ακολούθησε το δικό της μονοπάτι. Παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Χρόνη και σήμερα είναι μαμά δύο πανέμορφων κοριτσιών, της Αναστασίας και της Ζέτας-Γεωργίας.

Η Αναστασία έχει μοιάσει αρκετά στη μητέρα της. Είναι ξανθιά με μεγάλα, εκφραστικά, γαλανά μάτια. Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και αρκετά ανήσυχο πνεύμα. Το 2010 κατέβηκε υποψήφια ως δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, ενώ μέχρι και σήμερα είναι Γενική Γραμματέας της UNESCO Βορείων Προαστίων.

Η Ζέτα-Γεωργία είναι πολιτικός μηχανικός και επίσης πανέμορφη, αν και δεν μοιάζει πολύ στην αδερφή της εμφανισιακά. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι τα εκφραστικά γαλάζια μάτια που έχουν κληρονομήσει από τη μητέρα τους.

Δείτε τις δύο κούκλες εγγονές του Γιάννη Γκιωνάκη αλλά και τη μητέρα τους, στην gallery που ακολουθεί:

Πηγή: sansimera.gr / wikipedia.org
Πηγή φωτογραφιών: Instagram @zettou / @lefterispapanikolaougionakis / @renata_gkionaki

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved