10 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορούν να μπουν στο ψυγείο

Αν νομίζετε ότι το ψυγείο είναι μόνο για να διατηρείτε φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα, κάνετε λάθος.

10 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορούν να μπουν στο ψυγείο

Η χαμηλή θερμοκρασία εντός του ψυγείο μπορεί να μας φανεί πιο ωφέλιμη από όσο νομίζαμε για την καθημερινότητά μας. Εκεί μπορούμε να φυλάξουμε και άλλα πράγματα εκτός από τα προφανή, δηλαδή τα λαχανικά, τα φρούτα και ό,τι έχει απομείνει από το φαγητό της προηγούμενης ημέρας. Ποια είναι αυτά;

1. Τις μπαταρίες

Βάζοντας τις μπαταρίες στο ψυγείο μπορούμε να παρατείνουμε το χρόνο ζωής τους. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για τις αλκαλικές.

2. Τον φάκελο αλληλογραφίας

Γιατί να το κάνετε αυτό; Εάν θέλετε να ανοίξετε κάποιον σφραγισμένο φάκελο χωρίς να το πάρει χαμπάρι ο παραλήπτης, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τον φάκελο σε μία πλαστική σακούλα και να τον τοποθετήσετε στο ψυγείο για δύο ώρες. Μετά θα μπορείτε εύκολα να τον ανοίξετε με ένα μαχαίρι ή κοπίδι και μόλις ο φάκελος αποκτήσει ξανά θερμοκρασία δωματίου, να τον κλείσετε και να τον σφραγίσετε και πάλι.

3. Το σελοφάν

Εάν έχετε από εκείνα τα ενοχλητικά σελοφάν που η άκρη κολλάει συνεχώς στο υπόλοιπο μέρος, βάλτε το στο ψυγείο. Κάθε φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, βγάλτε το και κόψτε ένα κομμάτι. Το σελοφάν θα κολλάει μία χαρά στα πιάτα και στα μπολ, αλλά όχι πάνω στο υπόλοιπο ρολό.

4. Τα κεριά

Τοποθετήστε τα κεριά στο ψυγείο μία ημέρα πριν τα χρησιμοποιήσετε. Όταν έρθει η ώρα να τα ανάψετε, θα καίγονται πιο αργά.

5. Τον σκληρό δίσκο

Εάν ο σκληρός σας δίσκος έχει χαλάσει, μπορείτε να δοκιμάσετε και το γνωστό ως "the freezer trick". Βάζετε τον σκληρό δίσκο σας στο ψυγείο για 24 ώρες και εφόσον δεν έχει καταστραφεί εντελώς, μπορείτε να σώσετε τα δεδομένα σας.

6. Το τζιν

Αγοράσατε καινούριο τζιν και διστάζετε να το βάλετε για πλύσιμο για να μην χαλάσει η εφαρμογή και το χρώμα του; Βάλτε το τζιν σας σε μία πλαστική σακούλα και βάλτε την στο ψυγείο για ένα βράδυ. Οι χαμηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν τα βακτήρια.

7. Το καλσόν

Βάλτε το καλσόν σας στο ψυγείο και μειώστε τις πιθανότητες να σκιστεί από την πρώτη κιόλας φορά που θα το βάλετε.

8. Τους σπόρους

Εάν έχετε σπόρους που θέλετε να φυτέψετε, αλλά ακόμη δεν είναι η εποχή τους, φυλάξτε τους στο ψυγείο. Εκεί θα διατηρηθούν αναλλοίωτοι μέχρι να έρθει η στιγμή που θα τους φυτέψετε.

9. Τα παπούτσια

Έχετε παρατηρήσει ότι τα παπούτσια σας από την πολύωρη χρήση έχουν αρχίσει να μυρίζουν; Τοποθετήστε τα σε μία πλαστική σακούλα στο ψυγείο και θα παρατηρήσετε ότι η άσχημη μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

10. Τα κραγιόν

Βάζοντας τα κραγιόν σας στο ψυγείο, μπορείτε να αυξήσετε το χρόνο ζωής τους. Αφήστε τη χαμηλή θερμοκρασία να κάνει τη δουλειά της.

Πηγή: stayathomemum.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved