Τρεις τραμπάλες γίνονται σύμβολο ανθρωπιάς & ειρήνης (vid & pics)

Από χθες, ένα βίντεο με τις τραμπάλες που κατασκευάστηκαν στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικό, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Τρεις τραμπάλες γίνονται σύμβολο ανθρωπιάς & ειρήνης (vid & pics)

Δεν έχει σημασία που είναι διαφορετικών ηλικιών, διαφορετικών εθνικοτήτων και που έχουν διαφορετικές παραδόσεις. Δεν έχει σημασία που τους έχουν απαγορεύσει να βρεθούν το ένα δίπλα στο άλλο ή να παίξουν μαζί. Τα παιδιά είναι παιδιά και για ακόμη μία φορά συνειδητοποιούμε ότι είναι η ελπίδα για το μέλλον.

Από χθες, ένα βίντεο που δημοσίευσε ο καλλιτέχνης και αρχιτέκτονας Ronald Rael στο Instagram του, κάνει το γύρο του διαδικτύου. Στο βίντεο βλέπουμε παιδιά να κάνουν τραμπάλα, να γελάνε και να μιλάνε μεταξύ τους. Μία εικόνα δηλαδή, πολύ φυσιολογική, που κανονικά δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει. Δεν είναι όμως έτσι και οι τραμπάλες που κάνουν τα παιδιά δεν είναι οποιεσδήποτε τραμπάλες.

Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν οι καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες Ronald Rael και Virginia San Fratello, εμπνεύστηκαν έναν τρόπο να φέρουν πιο κοντά το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δύο διαφορετικούς κόσμους που τους χωρίζει ένα ξύλινο τείχος στα σύνορα. Ο τρόπος που σκέφτηκαν είναι απλός, ουσιαστικός αλλά και συμβολικός και βασίζεται σε ένα παιδικό παιχνίδι, την τραμπάλα. Τα πρώτα σχέδια με τις τραμπάλες που ήθελαν να φτιάξουν ξεκίνησαν το 2009 και χρειάστηκαν 10 χρόνια και πολλή μεγάλη προσπάθεια για να υλοποιηθούν.

Ενώ ο πρόεδρος την Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, εξακολουθεί να ρητορεύει εναντίον των μεταναστών που εισέρχονται στις ΗΠΑ, οι δύο αυτοί καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες αποδεικνύουν ότι στην ανθρωπιά και την αγάπη δεν υπάρχουν σύνορα.



Οι τραμπάλες λειτούγησαν μόλις χθες για πρώτη φορά και οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ανέβασαν οι δύο καλλιτέχνες στο Instagram, μαρτυρούν την ομορφιά αυτής της πράξης. Εδώ και ώρες, η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου με εκατομμύρια ανρθώπους από όλον τον κόσμο να "αγκαλιάζουν" αυτήν την προσπάθεια.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν στον άνθρωπο. Ευτυχώς η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν έχουν χαθεί. Ευτυχώς υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασαν στο Instagram τους οι δύο αρχιτέκτονες, στην gallery που ακολουθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved