Για πρώτη φορά παιδί με εγκεφαλική παράλυση θεραπεύεται με βλαστοκύτταρα!

Σε ένα παιδάκι με εγκεφαλική παράλυση το οποίο ζει από το 2008 σε κατάσταση «φυτού» σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, χορήγησαν οι γιατροί με ενδοφλέβια θεραπεία, βλαστοκύτταρα τα οποία προέρχοντας από τον ομφάλιο λώρο του.

Για πρώτη φορά παιδί με εγκεφαλική παράλυση θεραπεύεται με βλαστοκύτταρα!

Τα καλά νέα είναι πως ενώ έχουν περάσει μόνο λίγες βδομάδες από τη θεραπεία το παιδί έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση. Μάλιστα οι γιατροί λένε πως σε λίγους μήνες θα μπορεί να μιλήσει και να κινηθεί, ενώ περιμένουν και αυτοί με τη σειρά τους να δουν την αποτελεσματικότητα των βλαστοκυττάρων αφού η θεραπεία, έχει και πειραματικό χαρακτήρα.

Το παιδί ΛΒ, το πλήρες όνομα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, έπαθε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη όταν το 2008 σταμάτησε η καρδιά του και έπειτα παρέλυσε. Οι γιατροί τότε έδιναν στους γονείς ελάχιστες πιθανότητες το παιδί τους να επιβιώσει. Ομως οι γονείς δε το έβαλαν κάτω. Ψάχνοντας για εναλλακτικές θεραπείες μάθανε ότι ο Δρ. Αρν Τζένσεν Καμπσούσα στη κλινική γυναικολογίας που δουλεύει, χρησιμοποιεί την τεχνική των βλαστοκυττάρων. Επικοινώνησαν μαζί του να τον ρωτήσουν αν το ομφαλοπλακουντιακό αίμα το οποίο είχαν δώσει για φύλαξη μετά την γέννα του παιδιού, θα μπορούσε να βοηθήσει.

Ο γιατρός απάντησε θετικά και έτσι η ομάδα του ξεκίνησε τη θεραπεία με το επεξεργασμένο αίμα. Το παιδί παρουσίασε χαρακτηριστική βελτίωση.

Τους επόμενους μήνες το παιδί θα διδαχθεί και πάλι από την αρχή να λέει κάποιες απλές προτάσεις και να κινείται. Στους περίπου 40 μήνες θεραπείας θα μπορεί να τρώει , να περπατάει με βοήθεια και να σχηματίζει μια πρόταση 4 λέξεων.

Σε προηγούμενες έρευνες οι οποίες έγιναν σε αρουραίους , διαπιστώθηκε πως τα κύτταρα ομφαλοπλακουντιακού αίματος κατευθύνονται προς τα κατεστραμμένα τμήματα του εγκεφάλου, 24 ώρες μετά την χορήγηση της θεραπείας.

Τον Μάρτιο του 2013 σε έρευνες που έγιναν για το ομφαλοπλακουντιακό αίμα,σε περίπου 100 παιδάκια, γιατροί από την Κορέα δήλωσαν ότι για πρώτη φορά θεραπεύουν με επιτυχία εγκεφαλική παράλυση ,χρησιμοποιώντας αλλογενή αίμα, του ομφάλιου λώρου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved